Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Antonio Tajanit választottak az Európai Parlament elnökének

2017. január 24.

2017. január 17-én megválasztották az Európai Parlament új elnökét Strasbourgban. Az olasz néppárti képviselő, Antonio Tajani győzött szoros küzdelemben, a képviselői szavazatok 55,4 százalékával. Antonio Tajani 2010. és 2014. között az Európai Bizottság vállalkozáspolitikáért felelős biztosa volt. 

Az EU és az USA értékelése a TTIP jelenlegi állásáról

2017. január 24.

Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős biztos és Michael Froman, az Egyesült Államok kereskedelmi különmegbízottja közös értékelést tett közzé a transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerségről (TTIP) folytatott tárgyalások 2013. júliusi kezdete óta elért eredményekről.

Arhus és Páfosz Európa kulturális fővárosai 2017-ben

2017. január 24.

Európa kulturális fővárosai az idén a dániai Arhus és a ciprusi Páfosz lesznek. A cím 1985-ös athéni megalapítása óta több mint ötvennégy európai város - köztük Pécs 2010-ben - kapta meg a lehetőséget arra, hogy bemutassák az európai kulturális sokszínűséget és történelmi örökségüket. 

A robotok helye az uniós gazdaságban

2017. január 24.

Az Európai Parlament jogi szakbizottsága a mindennapi életben egyre gyakrabban használt robotok uniós szintű jogi szabályozásának kidolgozását kérte az Európai Bizottságtól. 

2016. tavaszi gazdasági előrejelzés

2016. május 17.

A legfrissebb tavaszi uniós előrejelzések szerint az európai gazdasági növekedés várhatóan szerény mértékű marad, mivel az Európai Unió kulcsfontosságú kereskedelmi partnereinek teljesítménye lassul. 

Új európai elektronikus szolgáltatási kártya bevezetése

2017. január 24.

Az Európai Bizottság négy új javaslatot terjesztett elő a szolgáltatási szektor fellendítésre, köztük az új európai elektronikus szolgáltatási kártya bevezetését. 

Új jogszabály-javaslat magas fokú adatvédelemre

2017. január 24.

Az Európai Bizottság új jogszabályt javasol a jelenlegi adatvédelmi szabályok frissítésére, valamint azok hatályát kiterjesztenék a legújabb elektronikus hírközlési szolgáltatókra és szolgáltatásokra is pl. WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Gmail, iMessage, Viber stb. 

2018 a kínai-európai turisztikai együttműködés éve lesz

2017. január 24.

2016 júliusában Kína és az Európai Idegenforgalmi Bizottság elhatározta, hogy 2018. a Kína-EU közötti turisztika éve lesz, amivel támogatják az európai turisztikai ipar és a kínai piac további fejlődését. 

Vámengedmények Srí Lanka reformfolyamatainak ösztönzésére

2017. január 24.

Az Európai Bizottság javaslatot tett arra, hogy az Európai Unió törölje el a srí lankai termékekre kivetett, még fennálló behozatali vámok jelentős részét annak fejében, hogy az ország kötelezettséget vállal az emberi jogokról, a munkafeltételekről, a környezetvédelemről és a jó kormányzásról szóló 27 nemzetközi egyezmény ratifikálására és eredményes végrehajtására. 

Egy lépéssel közelebb vagyunk a roamingdíjak megszűnéséhez

2016. május 17.

Egy uniós megállapodásnak köszönhetően 2016. április 30-tól ismét csökkentek a roamingdíjak.