Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

A vállalkozók külpiaci munkájának támogatása

Tisztelt Látogató!

 

A kereskedelmi és iparkamarák sokféle eszközzel támogatják a vállalkozók külpiaci munkáját. E szolgáltatások jelentős része a területi kamarák segítségével vehető igénybe.

Az MKIK mint a kamarai hálózat ernyőszervezete, maga is számos eszközt mozgósít a magyarországi vállalati kör nemzetközi partnerkapcsolatainak bővítése és erősítése érdekében. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban a TAGOZATAINK és a KAPCSOLATÉPÍTÉS menüpontokra. A kereskedelmi ügyletekhez szükséges szakmai információkat, az egyes célországok jellegzetességeit ismertető tanulmányokat, a külpiaci munkát segítő hasznos linkeket a TUDÁSTÁR menüpont alatt találja meg. Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez (pl. árukísérő okmányok, igazolások, stb.) az EXPORTSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK menüpont alatt nyújtunk tájékoztatást.

Reméljük, újjászervezett és - szándékaink szerint - most áttekinthetőbb honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

Magyar-bosnyák gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2017. május 9.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata a Bosznia-Hercegovinai Föderáció Gazdasági Kamarájával együttműködésben Magyar-bosnyák gazdasági fórumot és üzletember-találkozót szervezett 2017. április 27-én, Budapesten. 

Orvostechnikai eszközök és gyógyászati segédeszközök hátrányos megkülönböztetése Izraelben – EU delegációs konferencia

2017. október 10.

2017. szeptember 19-én az Izraeli Kamaraszövetség és az EU Izraeli Delegációja szervezésében a KGA valamint a TéT attasék egy, a kelet- és közép-kelet európai gyógyászati segédeszközök izraeli hátrányos megkülönböztetéséről szóló konferencián vettek részt.

Információ a holland piacról

2017. október 10.

A holland kormány a holland kamarával együttműködésben létrehozott egy angol nyelvű platformot azon európai cégek számára, amelyek Hollandiában szeretnének üzletelni, vállalkozást indítani, befektetni.

A németországi külgazdasági attasék elérhetőségei

A Magyar- Német Tagozat a németországi KGA-kkal szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy a magyar cégek németországi tevékenységét minél hatékonyabb módon támogathassa.

Fókuszban Latin-Amerika: Chile

2017. június 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fókuszban Latin-Amerika: Chile címmel 2017. június 14-én szemináriumot rendezett Budapesten az MKIK székhelyén. A rendezvény a budapesti Chilei Nagykövetség együttműködésével valósult meg.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Az Európai Unió és Kanada közötti Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Megállapodás (CETA)

2017. október 10.

Az Európai Unió és Kanada szeptember 21-én megkezdte a CETA ideiglenes alkalmazását, a megállapodás aláírásától számított mintegy egy év elteltével. Jean-Claude Juncker EU bizottsági elnök július 8-án állapodott meg Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a dátumról.

Üzleti környezet Szlovákiában

2017. szeptember 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben Szlovákiáról szóló gazdasági fórumot szervezett 2017. szeptember 21-én, Budapesten, 40 fő részvételével. 

Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. június 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. június 20-án "Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére" címmel rendezvényt szervezett Budapesten  az MKIK székhelyén.