Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Bemutatkozás | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Bemutatkozás

Szerző: Babák Péter

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozata (korábbi nevén: Magyar-Arab Tagozat) 1999-es megalakulása óta segíti a közel-keleti és észak-afrikai térség iránt érdeklődő kamarai tagvállalatok tevékenységét. 

 

Tagvállalataink számára a Tagozat különböző területen igyekszik segítséget nyújtani. A legfontosabb feladat az üzleti lehetőségek bővítése: ennek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket.

 

A Tagozat kitűnő kapcsolatokat ápol a Magyarországon jelenlévő közel-keleti és észak-afrikai országok nagykövetségeivel, illetve arab és iráni illetőségű szervezetekkel. A régió társadalmaiban jellemző az állami kapcsolatok kiemelt súlya, és a személyes kapcsolatok nagy jelentőssége. A tagozat vezetői ezen kapcsolatok erősítése érdekében állami delegációk tagjaiként, és szervezett üzleti útjaikon is a lehető legszélesebb kapcsolatrendszer kiépítésén, fenntartásán fáradoznak. A Tagozat tevékenységében kiemelt figyelmet kapnak az Öböl-országok, valamint Irán (Közel-Kelet) és a Maghreb országok (Észak-Afrika) régiója, ahol sok magyar vállalatnak és intézménynek máig is működő referenciamunkái, a magyar termékeknek pedig különösen jó megítélése van.

 

A Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatba való belépés a kamarai tagvállalatok, és az arab országokkal, valamint Iránnal már kapcsolattal rendelkező, vagy jövőben kapcsolatot kialakítani szándékozó cégek számára javasolt. A Belépési nyilatkozat kitöltésével, és visszaküldésével kezdeményezheti az érdeklődő cég vagy vállalkozó a taggá nyilvánítást, amennyiben a kötelező kamarai regisztrációs kötelezettségének megfelel.