Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Bemutatkozás | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Bemutatkozás

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2014. március 27-én alakult meg.

 

A Tagozat célja, hogy a hazai vállalkozások német piacon való sikeres megjelenését valamint a magyar cégek német üzleti partnerkeresését támogassa, ezáltal tovább erősítse a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat.

A Tagozat kiemelt stratégiai partnere Magyarország Berlini Nagykövetsége, a németországi magyar képviseletek és a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A Tagozat az alábbi tevékenységeket nyújtja a vállalkozásoknak:

-          rendezvények, információs napok szervezése,

-          vásár-, kiállítás látogatással egybekötött üzleti delegációk szervezése Németországba,

-          hírlevél havonta a Tagok számára,

-          gazdasági, üzleti, vásárokkal kapcsolatos információk közvetítése

 

A Tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, amely az alább található belépési nyilatkozatot kitöltve megküldi a Tagozat titkára részére.

 

A regisztrált gazdálkodó szervezetek a Tagozat által nyújtott szolgáltatásokért (SZJ 74.87 egyéb gazdasági szolgáltatás) évente 20.000 Ft +ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai) 100%-os kedvezményt kapnak. 100%-os kedvezményre jogosultak azok a cégek is, amelyek az MKIK által működtetett valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek.

 

A Magyar-Német Tagozat elnöksége 2014. június 12-én elfogadta a Tagozat rövidtávú stratégiáját 2014-2015. évre, amely a csatolmányban található.