Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK üzleti delegáció a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárra | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

MKIK üzleti delegáció a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárra

Szerző: BM | 2016. december 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gaál József, az MKIK ipari alelnökének vezetésével 2016. december 6-9. között üzleti delegációt szervezett a francia piac iránt érdeklődő vállalkozások számára a MIDEST Paris 2016 ipari beszállítói vásárhoz kapcsolódóan.

A kiutazás a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg. Elsődleges célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése volt az innováció valamint a kutatás és fejlesztés terén.

 

A 17 fős delegáció december 6-án délután, a Párizsi Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségén szervezett tájékoztató konzultáción vett részt. Az eseményen Bakos-Blumenthal Péter vezető külgazdasági attasé, Szűcs Mariann, KGA valamint Szántó Szilvia Tét-attasé tartottak tájékoztató előadást a francia gazdaságról, üzleti környezetről, az együttműködés szempontjából perspektivikus ágazatokról, a francia tudományos/start up ökoszisztémáról, valamint a franciaországi piacra lépéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról. A tájékoztatón a magyar cégeknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni, illetve kétoldalúan konzultálni a külgazdasági attasékkal.

December 7-én a delegáció a MIDEST ipari beszállítói szakkiállításon vett részt, ahol a részvevők a magyar stand közös meglátogatását követően üzleti tárgyalásokat folytattak. Este Gaál József a magyar delegáció vezetője, Tényiné Stark Mária nemzetközi igazgató és Baki Magdolna nemzetközi referens Károlyi György nagykövet úrral találkoztak a Nagykövetségen. A találkozón Dr. Varga Krisztina I. beosztott, a külgazdasági, valamint Tét attasék is jelen voltak.

December 8-án a MIDEST kiállításon az egyénileg szervezett üzleti tárgyalások mellett a részvevőknek lehetőségük nyílt az Ipar 4.0, valamint az energiahatékonyság témakörében szervezett angol nyelvű szakmai konferenciákon való részvételre is.

December 9-én az üzleti tárgyalásokkal egy időben Tényiné Stark Mária és Baki Magdolna ellátogattak a Nemzetközi Kereskedelmi Kamarához, és megbeszélést folytattak az MKIK és az ICC központ közötti együttműködésről. Ezt követően a CCI Paris Ile-De-France-nál tett látogatás során Jean-Claude Karpeles alelnök, Marianne Sasserant nemzetközi igazgató és Jean-Michel Jolly európai ügyekért felelős munkatárs fogadta a delegáció vezetőjét, valamint az MKIK képviselőit, és mutatta be párizsi kamara tevékenységét és szolgáltatásait. A hazautazást megelőzően a CCI France látogatására került sor, mely alkalmával Dominique Brunin nemzetközi ügyekért felelős igazgatóval tárgyaltak az MKIK képviselői és egyeztettek a jövőbeli együttműködési lehetőségekről.