Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Üzleti delegáció Kazahsztánba - 2016. október 16-19. | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Üzleti delegáció Kazahsztánba - 2016. október 16-19.

Szerző: Leimeter Ilona | 2016. október 25.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Kazah Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság 5. üléséhez kapcsolódóan 2016. október 16-19. között közép-ázsiai körutat tett Kazahsztánban Asztana és Almati érintésével, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére üzleti delegációt szervezett.

Október 17.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megbeszélést folytatott a magyar cégekkel, melynek során a résztvevők a külföldi országokból érkezők munkavállalási engedélyének könnyítéséről, a megfelelő mennyiségű és minőségű szakképzett munkaerő biztosításáról, valamint a kazah piaci lehetőségekről konzultáltak a miniszterrel.  Ezt követően a magyar delegáció részt vett az MKIK, a Kaznex Invest és a Kazah-Magyar Üzleti Tanács által szervezett gazdasági fórumon, ahol köszöntőt mondtak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Zhaksylykov Timur, nemzetgazdasági miniszterhelyettes, valamint Fasimon Sándor (MKIK Magyar-Kazah Tagozat elnök) és Sarsenov Dzhambulat, a Kazah-Magyar Üzleti Tanács társelnökei. A rendezvényen előadást tartottak Dzhiyenbayev Nursultan a Kaznex Invest alelnöke, Nikoletti Antal, az NGM külgazdaságért felelős helyettes államtitkára, Yerenov Ayan, a Kazah Külkereskedelmi Kamara elnöke, Berki Viktor, az EXIM moszkvai képviseletének vezetője és Dunás-Varga Ruszlána, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt projektigazgatója. A rendezvény során négy céges aláírásra is sor került (77Elektronika Kft. – KDL Olymp, Lakics Gépgyártó Kft. – „On-Olzha”, Rail Cargo Hungaria Zrt. – KTZ Express, PannonPharma Gyógyszergyár Kft. – Kaznex Invest és „Phytochemistry”). A rendezvényen a magyar cégek mellett 150 kazah üzletember vett részt. Az előadásokat kétoldalú üzleti tárgyalások követték.

 

Október 18.

Almatiban a Főkonzulátus és az Almati Főpolgármesteri Hivatala közreműködésével az MKIK a magyar delegáció és 100 helyi üzletember részvételével üzleti fórumot és kétoldalú üzletember-találkozókat szervezett. A rendezvényen köszöntőt mondott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Baibek Bauyrzhan Almati főpolgármestere, Fasimon Sándor, az MKIK Magyar-Kazah Tagozatának elnöke és Tleumuratov Yuri, az Almati Vállalkozói Kamara elnöke. A rendezvény során a 77Elektronika Kft. együttműködési megállapodást írt alá a Labtronic LLP kazah céggel. A fórumot magyar-kazah üzleti tárgyalások követték.