Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Hasznos információk vállalkozóknak

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
29
30

Információs nap Kanadáról

2017. április 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 26-án Információs nap Kanadáról címmel rendezett üzleti szemináriumot az MKIK székhelyén.

 

Az esemény a Kanada iránt érdeklődő vállalkozások, valamint a júniusban Torontóba kiutazó üzleti delegáció tagjai számára nyújtott tájékoztatást a kanadai gazdasági és üzleti környezetről, a bilaterális gazdasági kapcsolatok alakulásáról, illetve az együttműködési lehetőségekről.

KONFERENCIA A DIGITÁLIS MUNKAERŐPIACRÓL

2017. április 11.

Egységes cselekvési programot dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium a magyar munkaerő digitális fejlesztéséért, amely az alapkompetenciák elsajátításától, a felhasználói ismeretek bővítésén át az informatikus képzés megújításáig számos intézkedést tartalmaz - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára április 10-én az MKIK társszervezésében megrendezett Digitális Munkaerőpiac 2017 konferencián Budapesten.

Magyar-Jordán Üzleti Fórum

2017. április 19.

Senator Issa Haidar Murad, az Ammani Kereskedelmi Kamara elnökének vezetésével 22 tagú jordán üzleti delegáció látogatott Magyarországra 2017. április 12-13. között, összesen 17 jordán cég részvételével. A jordán üzletember-delegáció a kétoldalú gazdasági és külkereskedelmi kapcsolatok erősítése érdekében érkezett Magyarországra, hogy feltérképezzék az alacsony jordán export élénkítését célzó üzleteket. 

Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon

2017. március 9.

Március 8-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) idén másodjára rendezte meg külgazdasági évadnyitó konferenciáját. A Fókuszban a külpiacok - Innovatív vállalkozásokkal a külpiacokon című rendezvény ezúttal az innováció és az export kapcsolatára helyezte a hangsúlyt. A konferencia a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával valósult meg.

Eredményes üzleti utak valósulnak meg az MKIK és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával

2017. február 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által szervezett és a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány által támogatott üzleti utak - mint ahogyan arról a szervezetek többször is hírt adtak -  célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Beszállítói konferencia

2017. április 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) közreműködésével, május 10-én a Hungexpo területén.

.

INDUL AZ MKIK GVI 2017. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

2017. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. 

Fókuszban Latin-Amerika: Eucador

2017. április 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Fókuszban Latin-Amerika: Ecuador címmel 2017. április 20-án szemináriumot rendezett Budapesten az MKIK székhelyén. A rendezvény a budapesti Ecuadori Nagykövetség együttműködésével valósult meg.

 

Az esemény az Ecuador iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújtott tájékoztatást az ecuadori gazdasági és üzleti környezetről, a magyar-ecuadori kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulásáról, illetve az együttműködési lehetőségekről. 

Üzleti delegáció Japánba

2017. március 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. május 21-27. között üzleti delegációt szervez Japánba, Tokióba és Oszakába a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával.

 

A delegáció tagjai Magyarország Tokiói Nagykövetsége által, a helyi kamarai partnerek támogatásával szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Tokióban és Oszakában.