Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

2015. augusztus 26.

Berlini magyar nagykövetség

Az aktuális németországi tenderkiírásokról tájékozódhat a részletekre kattintva. 

Németország külkereskedelmi forgalma 2016 első tizenegy hónapjában

2017. január 30.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Szövetségi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta Németország 2016 I-XI. havi külkereskedelmi forgalmára vonatkozó első, immáron partnerországokra lebontott adatait.

A német gazdaság 2016. évi fejlődése

2017. január 23.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

2016. év során Németországban a gazdasági növekedés minden előzetes várakozást felülmúlt, elérte az 1,9 %-ot. A gazdasági növekedés, foglalkoztatás és munkanélküliség, költségvetés, infláció mind a saját korábbi mutatóihoz képest, mind az euró-övezet más országaival összehasonlítva kedvezőbb mutatókat eredményezett.

2016. évi Európai Startup Monitor

2016. december 21.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Német Startup Szövetség és az Európai Startup Hálózat a napokban mutatta be a 2016. évi  Európai Startup Monitort, mely 2015 után idén második alkalommal adott átfogó képet az európai startup világról.

Német kamarai felmérés a világgazdaságról

2016. december 15.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Kétezer-kétszáz, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokban aktív német érdekeltségű vállalat, köztük különféle német érdekeltségű vegyes kamarák tagvállalatai körében a közelmúltban készített felmérés tapasztalatai szerint számos térség politikai és gazdasági válságjegyei folytán a világgazdaság „lapos növekedési pályán van”. 

A német gazdaság egészénél visszafogottabbak az ipari várakozások

2017. január 30.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúra-felmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait, ami továbbra is a magánfogyasztás részint a foglalkoztatás, részint a bérek emelkedésének köszönhető stabil bővülésén alapszik.

Növekszik Németország innovációs ereje

2017. január 23.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Nemzetközi szinten növekszik Németország innovációs ereje - ez derült ki két aktuális tanulmányból, amelyeket a napokban mutattak be a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztériumban: az OECD 2016. évi Tudományos, Technológiai és Innovációs Körképéből, illetve az Európai Gazdaságkutató Központ aktuális, innovációs témájú felméréséből. Ezek alapján a német állam innovációs erejét tekintve világszinten jó pozíciót tudhat magáénak. A gazdasági szféra az utóbbi időben sok pénzt fordított új termékek kidolgozására és már meglévő eljárások továbbfejlesztésére. A megnövekedett innovációs erőfeszítések ugyanakkor kevés vállalkozásra vezethetőek vissza. 

Német gazdasági kilátások a berlini DIW gazdaságkutató intézet előrejelzése alapján

2016. december 21.

 

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A berlini DIW gazdaságkutató intézet december közepén nyilvánosságra hozott előrejelzésében (a más gazdaságkutató intézetek és egyéb, előrejelzések készítésével foglalkozó intézmény várakozásával megegyező szintre), 1,2 %-ra növelte a német gazdaság 2017. évi fejlődésére vonatkozó növekedési várakozását.

Angela Merkel szövetségi kancellár beszéde a német munkaadói napon

2016. december 15.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

Angela Merkel szövetségi kancellár november közepén részt vett és beszédet mondott a Német Munkaadói Szövetségek Egyesülete (BDA) éves közgyűlésén, az ún. német munkaadói napon.  

A K+F kiadások elérték a GDP 3%-át Németországban

2016. december 15.

Magyarország Berlini Nagykövetsége

 

2015-ben a K+F kiadások először érték el a GDP 3%-át Németországban – ez derül ki a Német Tudományért Szövetség aktuális tanulmányából, amely a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium megbízásából készült.