Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

Folyamatosan nőnek a német cégek innovációs ráfordításai (Deloitte-tanulmány)

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A digitális átalakulásra való tekintettel a német gazdaságban lévő innovációs drukk hatalmas. Az eddig használt és jól működő üzleti modellek, termelési folyamatok és termékek rövid idő alatt idejét múlttá válhatnak. Nem csoda tehát, hogy évek óta folyamatosan nőnek az innovációra történő ráfordítások: 2019-ig előreláthatólag 175 milliárd euróra emelkednek. Ez derült ki az „Innováció reneszánsza - Deloitte Innovációs Felmérés 2017” c. jelentésből, melybe 150 német cég CIO-ját (Chief Innovation Officer) és vezető menedzserét vonták be.

 

A német szakképzési rendszer helyzete 2016/2017-ben

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A német vállalkozások egyre inkább elkötelezik magukat a szakképzés terén, mivel a szakképzett munkaerő hiánya, már most is minden második céget érint. A Német Országos Munkaügyi Ügynökség a 2016/2017. évi pályaválasztási tanácsadási időszakkal kapcsolatban kijelentette: „a német szakképzési piac a 2016/2017-es évben stabilan működött, ugyanakkor a regionális és a szakképesítésbeli egyensúlytalanságok tovább növekedtek.”

Az ipari és kereskedelmi kamarák őszi konjunktúra-felmérése

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A vezető gazdaságkutató intézetek és a szövetségi kormány gazdasági fejlődésre vonatkozó előrejelzése után az ipari és kereskedelmi kamarák is nyilvánosságra hozták a maguk idei utolsó, 27 ezer ipari, építőipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalat megkérdezésén alapuló konjunktúra-felmérése eredményeit. 

 

A német autógyártók újabb fejlesztési tervei és a kormányzati intézkedések helyzete az elektromobilitás területén

2017. december 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Daimler után a VW is bejelentette, átalakításokat végez a konszern működési modelljében. A márkáik közötti határok eltüntetéséhez fog vezetni a beszállítói- és alkatrész hálózat összevonása. Ennek része a győri Audi gyár is. A cég az elektrooffenzíva hatékonyságát akarja elérni, de nem tett le más alternatív megoldásokról sem, mint pl. a CNG-gázú meghajtás alkalmazása. Másik négy gyártó mindeközben a töltőhálózat közös kiépítését kezdi meg európai szinten. A német kormányzat digitális csúcson meghatározott tervei ugyanakkor lassan vagy egyáltalán nem működnek: az egymilliárdos alap nem elérhető, a behajtási tilalmi bírósági döntések felülvizsgálata februárban várható, a benzinesek terjedésével a károsanyag-kibocsátási problémák nem oldódnak meg. 

Jelentés a Bitkom HUB Berlin rendezvény kiemelt eseményeiről

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

2017. november 28-án rendezte meg a Bitkom szövetség az éves egynapos digitalizációs rendezvényét, amelyen 2500 látogató vett részt. Párhuzamosan öt színpadon cégvezetők, politikusok és start-upok ismertették terveiket. Továbbra is a közlekedés és az oktatás modernizációja, fejlesztése a fő irányvonal. 

Az Opel-PSA konszern stratégia tervei a gazdaságos működés érdekében

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A PSA konszern, az Opel augusztusi átvétele során száznapos határidőt adott cég vezetésének egy szanálási terv kidolgozására, miután az Opel 1999 óta, mióta GM tulajdonban volt, nem termelt nyereséget. 2020-tól nyereségessé kell válnia a márkának, amelyet azonban gyárak bezárása és felmondások nélkül kíván a cég megvalósítani. A vázolt terv ezen része a magyarországi gyárra és munkavállalókra is vonatkozik.

 

A világ legkutatásintenzívebb tőzsdén jegyzett nagyvállalatai

2017. december 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Idén először a kutatás-fejlesztési ráfordítások tekintetében egy technológiai konszern, az Amazon áll az első helyen 16,1 milliárd dollárral a világ 1000 legkutatásintenzívebb tőzsdén jegyzett vállalkozása között a PwC által 2016 júliusa és 2017 júniusa között végzett felmérés szerint. A Volkswagen - 12, 2 milliárd dollárnyi értékkel - négy év elsőség után visszacsúszott az ötödik helyre. (Megjegyzés: még egy német cég található a lista első húsz helyezettje között, a 16. helyen álló Daimler.)

Vlagyimir Putyin találkozója a Német Gazdaság Keleti Bizottsága vezetőivel

2017. december 8.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban találkozott a Német Gazdaság Keleti Bizottsága elnökségével és a szervezet nagyobb tagvállalatai (Siemens, Uniper, Linde, Metro, Bauer, Knauf, Schaeffler, Wolffkran, M+W csoport, stb.) vezető tisztségviselőivel. A csaknem háromórás találkozó, melyen részt vett Nurszultán Nazarbajev, Kazahsztán elnöke is, Oroszország Németországhoz fűződő kapcsolatai javítását és tágabb értelemben az EU-nak az orosz és a kazah államfő által kreált Eurázsiai Gazdasági Unió közeledését szolgálta.