Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

Németországi helyzetjelentés az autópályadíj bevezetéséről

2017. június 13.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az Európai Unió beszüntette Németország ellen indított vizsgálatát az útdíj bevezetését szabályozó törvény miatt. A módosítások ellenére Ausztria jogi lépéseket helyezett kilátásba, miután Luxemburgban találkoztak a szomszédos országok közlekedési miniszterei. A törvény a német autósokat adókedvezménnyel kompenzálná, amely felvetette a külföldiek hátrányos megkülönböztetését.

Az Ipar Hete Baden-Württembergben 2017. június 19-25.

2017. június 13.

Magyarország Főkonzulátusa, Stuttgart

 

Az Ipar Hete június 19 és 25 között kerül megrendezésre Baden-Württembergben, amely több mint 200 programmal várja az érdeklődőket. „Baden-Württemberg Németország legerősebb ipari tartománya és ezt meg is akarjuk mutatni! Az iparunk sokoldalú, innovatív és érdekes munkahelyeket kínál, de biztosítja is az elért jómódot.” fogalmaz a tartományi gazdasági miniszter Nicole Hoffmeister-Kraut.

Az ipari és kereskedelmi kamarák szerint a német gazdaság fejlődési kilátásai kedvezőbbek az év elején feltételezettnél

2017. június 8.

Magyarország Nagykövetsége Berlin

 

Az ipari és kereskedelmi kamarák 25 ezer ipari, építőipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalat megkérdezésén alapuló évközi, (a szeptemberi szövetségi parlamenti választásokat megelőzően utolsó) konjunktúra-felmérése alapján erőteljesebb éves gazdasági növekedéssel lehet számolni annál, mint amilyet az év elején feltételeztek. (Mint emlékezetes, az első negyedévi németországi GDP 0,6 %-kal haladta meg az előző negyedévit, s 1,7 %-kal a 2016. január és március közöttit.)

Németországi előrejelzések a digitalizáció munkahely-befolyásoló hatásairól

2017. május 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A német statisztikai cégek, egyetemek és piackutatók közös vizsgálata alapján készült egy jelentés, mely kiemelten foglalkozik a munkaerő és a digitalizáció kérdésével az elkövetkezendő 10-15 évre előrevetítve. Figyelembe véve ennek esetlegességét, a trendek megfigyelésére és hazai adaptálására az eredmények összefoglalása hasznos lehet.

Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére

2017. június 27.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. június 20-án "Közbeszerzés Ausztriában, piaci lehetőségek haladó exportőrök részére" címmel rendezvényt szervezett Budapesten  az MKIK székhelyén.

Német kormányzati és autógyártói reakciók a légszennyezés-értékek betartásáról és az elektromobilitás terjedéséről

2017. június 13.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Az Európai Unió figyelmeztette tagállamait, különösen Németországot, hogy a városi légszennyezés-határértékek folyamatos átlépése tarthatatlan. Elsődleges ok a közlekedés, amelyben a dízelmotorok kibocsátási értékeinek csökkentése és az elektromobilitás terjedése lehet a megoldás. A dízelautók belvárosi forgalomból való kitiltása és az elektromobiltásban rejlő túlzott idealizmus azonban veszélyeket rejt.

Németországi piacbővítés lehetősége startupok számára – „Ignition Pályázat”

2017. június 13.

Magyország Főkonzulátusa, Düsseldorf

 

A Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus ezúton szeretné felhívni a figyelmet egy pályázási lehetőségre a digitalizáció területén tevékenykedő hazai startupok/ innovatív csapatok részére Düsseldorfban/ a Rajna-Vidéken.  

Német autóipari szereplők tervei és helyzetük az e-mobilitás területén a kínai piaci helyzet megőrzése érdekében

2017. május 12.

Magyarország Nagykövetsége Berlin

 

A német autógyártók és beszállítók közös érdeke, hogy a cégek megőrizzék helyzetüket a kínai piacon. A sanghaji autóipari vásár keretében nem csak új modellek kerültek bemutatásra, hanem szembesültek a kínai piac protekcionista intézkedéseivel, amelyek komoly kihívások elé állítják őket. Új alkatrészek, szabályozások és a Kínába telepített gyártás lehet szükséges ahhoz, hogy az elektromobilitásban piacukat meg tudják tartani.