Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Német tenderkiírások honlapja

Berlini magyar nagykövetség

 

A tenderkiírásokat tartományonként, majd helységenként lehet listázni.

 

http://ausschreibungen-deutschland.de/

Jelentés a kartellgyanúba keveredett német autógyártók helyzetéről

2017. augusztus 1.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Diesel-botrány miatt egyre kritikusabb helyzetbe kerülő német autóipar újabb, minden eddiginél súlyosabb váddal szembesül – médiaközlések szerint valós kartell gyanú áll fönn, amit részben önfeljelentések alapján mind a COM, mind az illetékes német hatóság vizsgál. Ha a vád beigazolódik, a szankció mértéke akár 50 Mrd €-t is elérhet, és érdemi hatással lehet nem csak a német autóipar, de az egész német gazdaság helyzetére. Az érintett cégek részvényei már pénteken, az első hírek alapján 2-3 % között estek. 

A gazdasági hatások mellett a politikai aspektusok is jelentősek, mivel a téma könnyen érdemi kampánytémává válhat. A Zöldek és a Linke már próbál egy újabb „Fukusima-helyzetet” felépíteni. Többen követelik, hogy Merkel nyilvánítsa a kérdést „Chefsache”-nak. Az augusztus 2-ra tervezett „autó-csúcs” kiemelt politikai eseménnyé válhat.

Magyar start-up nyújt car-sharing szolgáltatást Dortmund repterén – sajtótájékoztató, pozitív német sajtó visszhang

2017. július 11.

Magyarország Főkonzulátusa, Stuttgart

 

2017. június 21-én a dortmundi reptéren sajtótájékoztató keretében került sor egy magyar start-up, a BeeRides car sharing szolgáltatásának ünnepélyes megnyitására. A reptér vezetője Udo Mager elmondta, ez az első ilyen jellegű reptéri car sharing szolgáltatás Németországban. A vállalkozás üzleti modellje, hogy a reptéren parkoló magán autókat adja bérbe a járműtulajdonosok megbízása alapján. A bérlőközönséget többnyire a repülővel érkező utasok teszik ki. A bérbeadás és bérlés folyamata a BeeRides digitális platformján keresztül valósul meg, az autók átadása és átvétele automatizált.

Új elektromobilitási fejlesztések Németországban

2017. július 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Németország továbbra is kiáll az elektromobilitás fejlesztése mellett, annak ellenére, hogy terjedésében továbbra is nehézséget okoz az akkumulátortechnika fejlettségi szintje, a töltési sebesség és a megtehető hatótávolság. Egyes német kormányzati képviselők ugyan óva intenek az elektromobilitással kapcsolatos túlzott optimizmustól, de sok innováció próbál megoldást találni a meglévő hátrányok kiküszöbölésére. 

A németországi külgazdasági attasék elérhetőségei

A Magyar- Német Tagozat a németországi KGA-kkal szoros együttműködésben dolgozik azon, hogy a magyar cégek németországi tevékenységét minél hatékonyabb módon támogathassa.

Ingyenesen igényelhető tagozati tagságot igazoló oklevél

2017. augusztus 23.

A kamara által kiállított német nyelvű oklevél előnyt jelent tagjaink számára a német/osztrák partnerekkel történő kereskedelmi kapcsolatok létesítésekor.

A Deutsche Bank gazdasági előrejelzése

2017. július 19.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Deutsche Bank legfrissebb konjunktúra-elemzése alapján az első negyedév, a megelőző három hónap gazdasági teljesítményéhez képest jelentős, 0,6 %-os növekedése után a második negyedév fejlődésével kapcsolatos tapasztalatai alapján megállapítható, hogy a német gazdasági fejlődés dinamikája továbbra is erőteljesnek mondható. 

Németországi tanulmány a szélessávú-lefedettség helyzetéről

2017. július 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

Németország elkötelezett a szélessávú hálózati lefedettség kiépítése mellett. Politikusok a legfontosabb kormányzati szerepvállalásnak tekintették, és tűzték ki további célul a következő kormány számára is. A Digitális Agenda 2014-2017 eredményei mellett aktuális felmérések eredményei láttak napvilágot a németországi helyzetről.

Az OECD és a szövetségi bank előrejelzése a német gazdaságról

2017. július 11.

Magyarország Nagykövetsége, Berlin

 

A Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Szervezete (OECD) a 2017-re jelzett 1,7 és a jövő évre prognosztizált 2,0 %-kal Németország számára mind a szövetségi kormánynál, mind pedig a vezető kutatóintézeteknél erőteljesebb gazdasági növekedést valószínűsít.