AA

Németországi régiók üzleti lehetőségei - online üzleti fórum

2021. április 29.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2021. április 21-én online üzleti fórumot szervezett a németországi régiók üzleti lehetőségeiről.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Claudia Masbach, az Aacheni Ipari- és Kereskedelmi Kamara gazdasági tanácsadója mutatta be Észak-Rajna-Vesztfália üzleti körképét és befektetési lehetőségeit, majd magyar oldalról Csachó Melinda a Düsseldorfi Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája ismertette a kereskedelmi kapcsolatainkat a régióval, illetve a piacralépési stratégiát a térségben magyar cégeknek. Ezután Komma Krisztián a Stuttgarti Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája számolt be a baden-württembergi, rajnavidék-pfalzi és saarlandi régiók gazdasági aktualitásáról, kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, valamint a magyar cégek számára kínálkozó üzleti lehetőségekről. Ezt követően Bodó Teodóra, a Bosch csoport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója Magyarországon és az Adria régióban adott tájékoztatást a Bosch tapasztalatairól a koronavírus járvánnyal kapcsolatban (hatások, intézkedések) fókuszban Magyarországgal, majd globális kitekintéssel. Végül céges jógyakorlatként Barta Levente, a Baumetall Design Kft. ügyvezetője osztotta meg cége exporttapasztalatait Németországban, illetve számolt be a koronavírus építőipart sújtó hatásairól. Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Kocaeli Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Magyar-török üzletember-találkozó megrendezésére kerül sor 2024. május 8-án, a HUNGEXPO-n, az Ipar Napjai kiállítás keretében, Budapesten.
A helyzet sokak szerint ellentmondásos, a német tőzsdei áramárak még mindig kétszer olyan magasak, mint 2019-ben.
X public.szechenyi.title