AA

Német beszállítói és exporttapasztalatok

2019. június 03.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata „Német beszállítói és exporttapasztalatok” címmel üzleti fórumot szervezett 2019. május 23-án Budapesten az MKIK székhelyén.

Bódi László, a tagozat elnökének köszöntőjét követően Dirk Wölfer, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kommunikációs osztályvezetője, a DUIHK 25. konjunktúra-felmérésének eredményeiről ismertette a résztvevőket, melyet évente végeznek a magyarországi befektetők körében. A kutatás tagvállalataik és más külföldi beruházók véleményét vizsgálja a magyarországi gazdasági helyzetről és az üzleti környezetről. Ezután Pintyőke Marcell, a KÉSZ Holding Zrt. kommunikációs szolgáltatások üzletágvezetője mutatta be cégüket és számolt be a vállalat németországi tapasztalatairól az ipari fejlesztések kivitelezése terén. Felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy kivitelezőként a német piacra való belépésre egyedi tervezésű acélszerkezetek gyártásával van még lehetőség. Ezt követően Majoros Béla, a Csaba Metál Zrt. alapítója és volt vezérigazgatója osztotta meg pozitív és negatív tapasztalatait, mint alumínium öntvényeket gyártó közvetlen beszállító a nagy autóipari konszerneknél. Beszélt a cég békéscsabai és szeghalmi üzletágáról és a vállalat történetéről is a kezdetektől. Végezetül Bolla Attila, a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest Kft. forgácsoló és felületkezelő üzem igazgatója mutatta be a vállalat tevékenységét és ismertette a résztvevőket a beszállítóvá válás folyamatáról cégüknél. Kiemelte, hogy a Knorr-Bremse budapesti telephelye (mint legnagyobb telephely) kiváló belépési lehetőséget biztosít a nemzetközi piacra is a magyar vállalkozásoknak. Bódi László elnök úr zárásul még hozzátette, hogy a jó beszállítóvá válás elengedhetetlen feltétele a tanúsított minőségirányítási rendszernek való megfelelés. Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt személyes konzultációkra az előadókkal.

A rendezvényen bemutatott prezentációkat az alábbi linkekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title