AA

Nyilatkozat MKIK

2020. március 18.

Nyilatkozat

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) aktív szerepet vállal a válsághelyzettel kapcsolatos intézkedések kidolgozásában, ezért megkezdte a kialakult járványügyi helyzet várható gazdasági hatásainak elemzését. Annak érdekében, hogy a lehető legmélyebben megismerjük a problémákat, ágazati szintű munkacsoportok felállítása mellett döntöttünk. A munkacsoport alapvető feladata, hogy azonosítsa az ágazatot érintő problémákat, és lehetséges javaslatokat fogalmazzunk meg az MKIK által létrehozott szakértői válságstáb tagjainak. A grémium elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze. Ez a szakértői team az ágazati munkacsoportok javaslatait összegzi, és az így kialakult szakmai anyagot megküldjük a döntéshozók részére.

Ebben a gazdasági helyzetben szükség van minden gazdasági szereplő együttműködésére, partnerségére, megértésére. Közös érdekünk, hogy a leghatékonyabb megoldásokat tudjuk kidolgozni a magyarországi vállalatok, vállalkozások számára.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title