AA

Választottbíróság - közlemény

2020. március 31.

A Választottbíróság felelősséggel jár el a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásainak csökkentésében, a vállalkozások terheinek enyhítésében, valamint vitarendezésük terén.

A Választottbíróságon - különös tekintettel a vállalkozók jogvitáinak jellegére - nincsen ítélkezési szünet. A tanácsok, a titkárság és az elnökség folyamatosan végzi a munkáját (felhasználva a technika nyújtotta egyéb eszközöket is.) A korlátozások csak a személyes kapcsolattartást érintik (az eljáró tanácsok szóbeli tárgyalásaikat elhalasztották, újakat később tűznek ki, a titkárságon a személyes és csak a személyes ügyintézés, iratbeadás szünetel), azonban postai úton, email útján és telefonon az ügyintézés továbbra is folyamatos.,

A beérkező új ügyek esetében az adminisztráció az Eljárási Szabályzatban előírt rendben folyik. A tanácsok megalakulnak, és a felekkel egyeztetik az eljárás rugalmas keretei között az adott ügyben megvalósítandó eljárás rendjét. A határidők megállapítása, módosítása a felek és a tanácsok által közösen kialakított rendben halad. Választottbíráink, titkárságunk, az elnökség és az elnök elkötelezettek a vállalkozók vitarendezésének folyamatos és rugalmas bonyolítása iránt.


Dr. Burai-Kovács János
a Választottbíróság elnöke

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
X public.szechenyi.title