AA

A Közép-ázsiai Tagozat bemutatkozása

Tekintettel a közép-ázsiai térséggel dinamikusan fejlődő politikai és gazdasági együttműködésre (Türk Tanács tagországai) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnökségének döntése alapján a 2012-ben létrehozott Magyar-Kazah Tagozat tevékenységét kibővítette és ennek megfelelően 2020. május 4-én átnevezte Közép-ázsiai Tagozatra. A Tagozat keretében működik a továbbiakban a Magyar-Kazah Üzleti Tanács, a Magyar-Kirgiz Üzleti Tanács, valamint a Magyar-Üzbég Üzleti Tanács, melyek tagságát a Tagozat tagvállalatai alkotják. A Közép-ázsiai Tagozat elnöki tisztséget Bácsi-Nagy András, a MOL Csoport nemzetközi kapcsolatok igazgatója tölti be.

Az MKIK Közép-ázsiai Tagozatának célja, hogy szervezett keretek között, intézményesített formában segítse a magyar cégek kapcsolatainak fejlődését a közép-ázsiai országokkal. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket.

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai.

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.

 

Kapcsolat

Elnök

Bácsi-Nagy András
MOL Nyrt.

Alelnök

Németh János
KÖMI Kft.
+36 20/334 8377

Titkár

Tóth Róbert
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5131

Beszámoló a KÁT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title