AA

Külgazdaság

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fontos stratégiai célja a magyar gazdaság exportteljesítményének növelése, a hazai vállalkozások külpiaci pozíciószerzésének elősegítése.

A kamara számtalan szolgáltatást nyújt a vállalkozások külpiacra jutásának támogatására: üzleti fórumokat, üzletember-találkozókat, kiutazó üzleti delegációkat szervez, segít az üzleti partnerközvetítésben, folyamatos tájékoztatást nyújt és konzultációs lehetőséget biztosít tagjainak. Ha szeretne tájékozódni külgazdasági híreinkről és programjainkról, kérjük kattintson a baloldali menüsorban a Híreink, programjaink menüpontokra.

A nemzetközi munkában komoly szerepet játszanak a Tagozataink, az Üzleti tanácsok, a Vegyeskamarák és az Akkreditált bilaterális kamarák külföldön, melyek egy-egy adott ország vagy régió iránt érdeklődő cégek számára hasznos szolgáltatásokat nyújtanak az exportösztönzés területén. Az ezekről szóló tájékoztatást szintén megtalálják a baloldali menüsorban.  

A kamara létrehozott egy online exportőr adatbázist, az Export directory-t, melyben a vállalkozások maguk regisztrálhatnak, bővíthetik és frissíthetik adataikat. Ha Ön is szeretné tevékenységét kiterjeszteni a külpiacokra, kattintson a baloldali menüsorban az Export directory menüpontra és regisztrálja vállalkozását az adatbázisba.

Az üzleti tevékenysége során felmerülő ügyek intézéséhez, pl. kereskedelmi okmányok hitelesítése, igazolások stb. az Okmányhitelesítés és igazolás, valamint a Külkereskedelmi árukárok, áruhiányok, sérülések vizsgálata, minőségellenőrzés menüpontok alatt nyújtunk tájékoztatást.

A Tudástár gyűjteményében találják a kezdő exportőröknek kifejlesztett online exportfejlesztési portálunkat, az Exportkalauzt, harminc export célország gazdasági és üzleti jellegzetességeit bemutató országismertetőnket, valamint a magyar gazdaságról a külföldi üzleti partnerek számára készített kisfilmünket.

Reméljük, hogy a megújult honlapunkon Ön is megtalálja a külpiaci munkáját hatékonyan segítő információkat.

X public.szechenyi.title