AA

A Magyar-Török Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kamarai tagvállalatok kezdeményezése nyomán 2012. június 17-én hozta létre a Magyar-Török Tagozatot. A tagozat elnöki tisztségét Rév András, a Rév és Társai Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója, alelnöki tisztségét Kovács József, a Novatio Consulting Kft. ügyvezetője tölti be.

 

A szervezet célja a Törökország iránt érdeklődő hazai cégek piacra jutásának elősegítése. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai havonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek az országot érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről. Támogatjuk továbbá tagjainkat törökországi vásárokon és kiállításokon való részvételben.

 

A tagozat munkája során együttműködik Törökország területi és országos kamarai szervezeteivel, valamint az ott működő egyéb kereskedelmi szervezetekkel, külképviseletekkel.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, szakmai szövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek. 100%-os kedvezményre jogosultak kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai, azaz a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kivétel az ICC Magyar Tagozat). Amennyiben egy cég több bilaterális tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozat felé kell megfizetni a működési hozzájárulást (kivétel az ICC Magyar Tagozat).

 

Jelentkezni a tagozatba a belépési nyilatkozat kitöltésével lehet.

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

 

Elnök

Rév András
Rév Group Holding Zrt.
+36 1/260 3400

Titkár

Tompa Máté
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5142
+36 1/474 5149

Beszámoló az MTT 2017. évi tevékenységéről

Beszámoló az MTT 2018. évi tevékenységéről

Beszámoló az MTT 2019. évi tevékenységéről

Beszámoló az MTT 2020. évi tevékenységéről

Beszámoló az MTT 2021. évi tevékenységéről

Beszámoló az MTT 2022. évi tevékenységéről