AA

A Magyar-Török Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a kamarai tagvállalatok kezdeményezése nyomán 2012. június 17-én hozta létre a Magyar-Török Tagozatot. A tagozat elnöki tisztségét Rév András, a Rév és Társai Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója, alelnöki tisztségét Kovács József, a Novatio Consulting Kft. ügyvezetője tölti be.

 

A szervezet célja a Törökország iránt érdeklődő hazai cégek piacra jutásának elősegítése. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai havonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek az országot érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről. Támogatjuk továbbá tagjainkat törökországi vásárokon és kiállításokon való részvételben.

 

A tagozat munkája során együttműködik Törökország területi és országos kamarai szervezeteivel, valamint az ott működő egyéb kereskedelmi szervezetekkel, külképviseletekkel.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, szakmai szövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek. 100%-os kedvezményre jogosultak kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai, azaz a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kivétel az ICC Magyar Tagozat). Amennyiben egy cég több bilaterális tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozat felé kell megfizetni a működési hozzájárulást (kivétel az ICC Magyar Tagozat).

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

 

Elnök

Rév András
Rév Group Holding Zrt.
+36 1/260 3400

Titkár

Tompa Máté
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5142
+36 1/474 5149

Beszámoló az MTT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title