AA

Az Afrika Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata (korábbi nevén: Szubszaharai Tagozata) 2015. november 2-án alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével.

A tagozat célja, hogy szervezett keretek között mozdítsa elő a Magyarország és a szubszaharai térség országai közötti gazdasági együttműködéseket.

Tagvállalataink számára a tagozat különböző területen igyekszik segítséget nyújtani. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai kéthavonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek a térséget érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

Elnök

Dr. Kovács Károly
Pureco Kft.

Titkár

Tóth Róbert
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5131

Beszámoló az MKIK AT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title