AA

Gyakran Ismételt Kérdések

Minden vállalkozásnak (egyéni vállalkozó és társas vállalkozás egyaránt) regisztrálnia kell az MKIK által vezetett kivitelezői névjegyzékbe, aki Magyarország területén építőipari kivitelező tevékenységet végez.
Igen, a területi kamaránál végzett gazdálkodó szervezetek regisztrációja nem helyettesíti az építőipari regisztrációt.
Igen, az építésügyi regisztráció igazgatási szolgáltatási díjfizetéssel jár, amely a regisztráció aktiválásnak feltétele.
Az építőipari regisztráció díja 5.000,- Ft, amely 1 alkalommal fizetendő.
Igen, az építésügyi regisztráció független attól, hogy a vállalkozó/vállalkozás milyen típusú építőipari kivitelező tevékenységet végez.
Építőipari kivitelezésnek minősül a TEÁOR 41.20 – 43.99 közé eső tevékenységek mindegyike.
A 41.10-es tevékenység az épületépítési projekt szervezés.
Az adatok naprakészen tartásáról a vállalkozásnak kell gondoskodnia. Módosítani lehet elektronikusan, vagy a területi kereskedelmi és iparkamarák ügyfélszolgálatain is.
Igen, olyan építőipari kivitelező tevékenység végezhető, amelyhez a vállalkozás rendelkezik – saját jogon – szakemberrel.
Az MKIK-nál történő azonnali ügyintézéshez el kell végezni az elektronikus regisztrációt. Annak hiányában nem tud teljes körű ügyintézést végezni az MKIK-ban.
A kivitelezői nyilvántartási szám visszavonásig érvényes.
Elektronikus regisztráció esetén az aláírt adatlap és a befizetés elektronikus beérkezését követően haladéktalanul aktiváljuk a regisztrációt. Ez a folyamat 2-3 napot vesz igénybe.
Elektronikus regisztráció hiányában, kézzel kitöltött adatlap érkezése esetén a regisztrációs folyamat néhány nappal meghosszabbodik.
Területi kereskedelmi és iparkamara ügyfélszolgálatán történő regisztráció esetén a befizetés elektronikus beérkezését követően haladéktalanul aktiváljuk a regisztrációt. Ez esetben akár 1 nap alatt is elintézhető a regisztráció.
Amennyiben a regisztráció során adnak meg e-mail címet, úgy e-mailen is tájékoztatjuk a nyilvántartási számról.
A vállalkozás székhelyére postai úton eredeti határozatot is küldünk.
A kivitelezői nyilvántartási szám az MKIK honlapjáról is lekérdezhető.
A kivitelezői nyilvántartás közhiteles, az MKIK honlapjáról minden vállalkozás lekérdezhető, ezért külön igazolás nem készül.
Az eredeti bejegyző határozatról másodlatot igényelhet.
Igazolást külföldi munkavállalás esetén bocsátunk ki angol/német nyelven, kérelemre.
Nem, a NÜJ szám egy technikai azonosító szám, amely az elektronikus építési napló alkalmazás működését szolgálja. A napló indítását követően, az ügyfélkapus belépést követően generálódik.
X public.szechenyi.title