AA

"Oroszország nem csak Moszkva: befektetési lehetőségek az orosz régiókban” című online konferencia

2020. december 10.

Az MKIK Magyar-Orosz Tagozata, a HEPA és Magyarország oroszországi külképviseletei szervezésében, december 9-én szinkrontolmácsolással valósult meg az „Oroszország nem csak Moszkva: befektetési lehetőségek az orosz régiókban” című online konferencia, amelyen többek között négy orosz megye (Orenburg, Voronyezs, Kaluga és Leningrád) kormányzati és gazdasági területének magas szintű képviselője előadásában ismertette az adott régió befektetési környezetét.

A webináriumot Konkoly Norbert Magyarország Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete nyitotta meg, ünnepélyes köszöntőjében hangsúlyozva az oroszországi megyék egyre nagyobb jelentőségét az orosz gazdaságban.  A rendezvényen a résztvevők továbbá meghallgathatták „Az exporttól a befektetésig vezető út az orosz piacon” című prezentációt Szekeres István MOT elnök előadásában, illetve hasznos információk hangzottak el Nagy Mátyás, a KPMG Moszkva Global Strategy Group Projektvezetője, Griljov Róbert az EXIM Bank Moszkvai Képviseletének Vezetője és Jenei Gábor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Támogatáskezelési Igazgatója előadásai során. 

A rendezvény jelentős résztvevői létszáma jól mutatja a magyar vállalatok orosz piac iránti élénk érdeklődését. A webinárium során megtartott előadásokkal a szervezők a magyar vállalatok oroszországi piacra lépését, sikeres jövőbeli befektetési tevékenységét kívánták elősegíteni hasznos információk átadásával.  

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title