AA

A Kereskedelmi Választottbíróság és Jus Mundi bejelenti Partneri Megállapodását választottbírósági anyagok világszerte történő megosztásáról

2022. szeptember 08.

A Kereskedelmi Választottbíróság és Jus Mundi bejelenti Partneri Megállapodását választottbírósági anyagok világszerte történő megosztásáról

Párizs, 2022. augusztus 31.
 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság (Kereskedelmi Választottbíróság) és a Jus Mundi (nemzetközi jogi és választottbírósági keresőportál) örömmel jelentik be, hogy partnerséget kötöttek annak érdekében, hogy a Kereskedelmi Választottbíróság választottbírósági anyagait világszerte elérhetővé tegyék.

A Kereskedelmi Választottbíróság és a Jus Mundi tárgyalásokat követően alakította ki partneri kapcsolatát annak érdekében, hogy a magyarországi választottbíráskodás globális ismertségét a felek növekvő transzparenciával, ugyanakkor a bizalmasság követelményének tiszteletben tartásával
elősegítsék a Kereskedelmi Választottbíróság választottbírósági ítéleteiből készült anonimizált kivonatok közzététele révén.

A partnerség a Jus Mundi fejlett, mesterséges intelligencia-alapú kutatási eszközeinek a segítségével javítja a Kereskedelmi Választottbíróság anyagaihoz való hozzáférést, növelve a Kereskedelmi Választottbíróság anyagainak felhasználásával világszerte folytatott jogi kutatások pontosságát és hatékonyságát.

A partnerségről beszélve, dr. Burai-Kovács János, a Kereskedelmi Választottbíróság elnöke kijelentette: „Jus Mundi egy, a nemzetközi környezetben jól ismert entitás, amely új technológiák alkalmazásával elősegíti az igazságszolgáltatáshoz való nyilvános hozzáférést. A Kereskedelmi Választottbíróság elkötelezett amellett, hogy a választottbírósági eljárások versenyképességének növelése érdekében hozzáférést biztosítson a nem bizalmas választottbírósági anyagokhoz.”

Jean-Rémi de Maistre, a Jus Mundi vezérigazgatója, a partnerségről szólva az alábbiakat mondta: „Budapest a nemzetközi választottbíráskodás egyik vezető európai központja, ezért is szolgál nagy örömünkre, hogy partneri kapcsolatba lépünk a Kereskedelmi Választottbírósággal és elősegíthetjük az itt végzett fontos munka megismerését szerte a világon. A választottbírósági ítéletek anonimizált kivonatainak megosztásával aktívan hozzájárulunk a magyar választottbíráskodás jobb megértéséhez az egész világon, egyidejűleg tiszteletben tartva az eljárások bizalmas jellegét.”

Az együttműködés révén a Kereskedelmi Választottbíróság kiválasztott ítéletei bekerülnek a Jus Mundi átfogó nemzetközi jogi és választottbírósági adatbázisába, biztosítva, hogy a gyakorló ügyvédek és a kutatók világszerte jobban hozzáférjenek ezekhez az értékes jogi forrásokhoz.
 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title