AA

Hírek

Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
Tovább gyengül az európai gazdaság növekedési dinamikája, Németországot pedig – amely nagyságánál fogva a Közösség egésze fejlődését lefelé húzza - egyenesen recesszió fenyegeti.
2023. szeptember 14-én rendezték meg a Türk Államok Szervezet gazdasági és kereskedelmi minisztereinek 12. találkozóját Isztambulban.
A kezdeményezés célja a legfontosabb egységes piaci akadályok és megoldások beazonosítása az európai vállalkozásoktól beérkezett válaszok alapján.
Kutatóintézetek, gazdasági szervezetek és a szövetségi bank elemzése az aktuális helyzetről és a közeljövő kilátásairól.
A Deutsche Bank Research a német GDP idei alakulására vonatkozó előrejelzését a korábbi, mínusz 0,3 százalékról mínusz fél százalékra módosította, azaz tovább mérsékelte.
A Hungarian British Business Alliance Magyarország Londoni Nagykövetségével és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel közösen kétnapos rendezvényt szervez Budapesten 2023. október 4-5-én.
2023 derekán a német gazdaság növekedési kilátásai messze kerültek a szövetségi kormány tavaszi konjunktúra-előrejelzésének nyilvánosságra hozatalakor mondottaktól.