AA

Hírek

Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Kocaeli Iparkamara üzleti delegációjának látogatása alkalmából Magyar-török üzletember-találkozó megrendezésére kerül sor 2024. május 8-án, a HUNGEXPO-n, az Ipar Napjai kiállítás keretében, Budapesten.
A helyzet sokak szerint ellentmondásos, a német tőzsdei áramárak még mindig kétszer olyan magasak, mint 2019-ben.
A bécsi Wifo gazdaságkutató intézet tavaszi előrejelzésében ez évre a gazdasági teljesítmény növekedését valószínűsíti, de annak mértéke – 0,2 százalék – alig haladja meg azt a szintet, amit stagnálásnak neveznek.
A német gazdaság fejlődési látásai szempontjából enyhe derűlátást keltő tényező, hogy hónapokig tartó huzavona után a tartományok képviselőiből álló Szövetségi Tanács (Bundesrat) március 22-én elfogadta a növekedési esélyekről szóló törvényt.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 18-20. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Németországba, Münchenbe.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
A német ipari és kereskedelmi kamarák a hagyományos év eleji konjunktúra-felmérés során az idén is elkészítették a nemzetközi kapcsolatokban aktív iparvállalatok külföldi beruházási tevékenysége elemzését.
X public.szechenyi.title