AA

Magyar-afrikai üzleti fórum

2020. február 12.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata Magyar-afrikai üzleti fórumot szervezett 2020. február 6-án Budapesten az MKIK székhelyén.

Balla László, az MKIK Afrika Tagozatának új elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd bemutatta az újjáalakult Tagozat nemrég megválasztott elnökségi tagjait. Beszédében elmondta, hogy egyre több magyar kkv aktív az afrikai régióban és a Tagozat célja, hogy tevékenyégével támogassa és erősítse a hazai jelenlétet a térségben, valamint tovább ösztönözze az afrikai piacokon való megjelenést. Ezt követően Hegyesi Dávid, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Exportfejlesztési Koordinációs Főosztályáról tájékoztatta a résztvevőket Afrika szerepéről Magyarország külgazdasági stratégiájában. Ezután Szabó István Attila, az EXIM üzleti vezérigazgató-helyettese ismertette az afrikai ügyletek finanszírozási lehetőségeit és vázolta a piacra lépési esélyeket világbanki tenderek igénybevételével. Majd ismét Balla László következett, aki saját céges tapasztalatait osztotta meg az ANY Biztonsági Nyomda afrikai üzletkötésein keresztül bemutatva. Ezután Kovács Károly, a Pureco Kft. ügyvezetője számolt be üzleti sikereiről Afrikában, ahol a résztvevők a cég ghánai szennyvíztisztító telep projektjébe is betekintést nyerhettek. Végezetül Szilasi Ildikó Hermina, Afrika-szakértő, Magyarország Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa Szenegálban adott tájékoztatást a 2020 február 28- március 1. között megrendezésre kerülő 9. Afrika Expóról. Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt személyes konzultációkra az előadókkal.

A rendezvényen bemutatott prezentációkat az alábbi linkekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title