AA

Virtuális magyar-török gazdasági fórum és üzletember-találkozó

2022. február 24.

Az MKIK Magyar-Török Tagozata online magyar-török fórumot és üzletember-találkozót szervezett 2022. február 17-én a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel és a Kocaeli Iparkamarával együttműködésben, ahol 25 török és 23 magyar cég képviseltette magát. Az eseményen Rév András, az MKIK Magyar-Török Tagozatának elnöke és Kiss Gábor, Magyarország korábbi ankarai nagykövete, a Magyar-Török Tagozat elnökségi tagja, valamint török oldalról Ayhan Zeytinoğlu, a Kocaeli Iparkamara elnöke mondott köszöntőt. A magyar résztvevők a HEPA Turkey magyar cégeknek kínált szolgáltatásairól, valamint a török gazdaság aktualitásairól és a kétoldalú együttműködési lehetőségekről hallhattak előadásokat Burak Özdemir, a HEPA Turkey üzletfejlesztési menedzsere és Bujáky Miklós, isztambuli külgazdasági attasé előadásában. Ezzel egyidőben Meral Sengül és Basak Arasli Akyol, Törökország budapesti nagykövetségének külgazdasági attaséi a magyarországi üzleti lehetőségekről adtak tájékoztatást a török cégeknek. A prezentációk végén a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdéseket feltenni az előadóknak. Ezt követően kétoldalú üzleti találkozókra került sor, melyen 8 magyar és 11 török cég vett részt, akik összesen 26 tárgyalást bonyolítottak le. A fórumon elhangzott előadásokat mellékeljük.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title