AA

A BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások számára biztosít vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság

2021. szeptember 22.

A BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások számára biztosít vissza nem térítendő támogatást az Európai Bizottság

22 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási forrás válik elérhetővé a Brexit Alkalmazkodási Tartalék (BAR) rendelettel Magyarország számára az Egyesült Királyság EU-s vámunióból történő, 2020. december 31-i kilépése okán fellépő negatív hatások kompenzálására, valamint a gazdasági szereplők új piaci környezethez történő alkalmazkodásának támogatására. A támogatást illetően az Európai Bizottság elvárása, hogy a BAR keretében tett intézkedések a vállalat veszteségeinek fedezésén túl a vállalat fejlesztésére is irányuljon.

A programra 2021. szeptember 18-tól lehet jelentkezni az Előregisztrációs lap kitöltésével, melynek célja, hogy az érdeklődő magyar vállalkozások bemutathassák az őket ért azon negatív hatásokat, amelyeket az Egyesült Királyság Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedtek el, továbbá jelezhessék az ennek nyomán fellépő támogatási igényüket a megadott kárszámítási módszertan segítségével. Az összegyűjtött adatok révén a kárszámítási koncepció EU általi jóváhagyását követően kidolgozásra és megjelentetésre kerül a részletes pályázati felhívás.

További információ: https://www.palyazat.gov.hu/

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel a belgrádi Nemzetközi Technika Vásárra.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba.
X public.szechenyi.title