AA

Magyar-német online jogi workshop

2023. szeptember 29.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. szeptember 28-án Magyar-német online jogi workshopot szervezett az üzletkötés jogi vonatkozásairól Ausztriában és Németországban.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után az NZP NAGY LEGAL ügyvédi irodától, Dr. Nagy László, az iroda managing partnere és német üzletágának vezetője, MKIK választottbíró, Dr. Tallér Péter managing partner és a budapesti iroda vezetője, valamint Dr. Ruzicska Máté, a bécsi és budapesti iroda osztrák jogi részlegének vezetője tartottak tájékoztató előadást a résztvevő vállalkozásoknak a számlabefogadásról a német és osztrák üzleti életben; a fizetési felszólítás és az elévülés viszonyáról; az elévülés megelőzéséről; a megrendelés, megbízás utólagos módosításáról. Továbbá gyakorlati tanácsokat adtak arra vonatkozóan, hogy mi a teendő akkor, mikor nem fizet az ügyfél.

Végezetül Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke, a Halbo Mce Tervező es Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója osztotta meg vállalata tapasztalatait a németországi, ausztriai, valamint svájci üzletkötéseknél, és ehhez kapcsolódó hasznos tanácsokkal látta el a vállalkozásokat a kommunikációt, a szerződéskötést, a megrendelő általi finanszírozást illetően.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Termelése elmúlt évi 1,5 százalékos visszaesése után az idén újabb 1,5 százalékkal tovább csökken a német ipar teljesítménye.
A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet drezdai fiókintézete elemzést készített az „új tagországok” munkavállalói Németországban történt megjelenéséről és a tevékenységükkel kapcsolatos tapasztalatokról.
X public.szechenyi.title