AA

Hírek

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében megvalósuló Magyar-német online üzleti workshopra.
Az elmúlt években megjelent koronavírus-járvány és az energiaár-sokk hatására egymástól eltérő irányú fejlődés jellemezte különböző német feldolgozóipari ágazatok termelését.
2024-ben a német gazdaság bár kilép a recesszióból, a jövő évre jelzett gazdasági növekedés alig haladja meg az 1 százalékot.
A felmérés Volker Treier, a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) külkapcsolatokért felelős főtitkárhelyettese által november elején bemutatott eredményei alapján egy összességében hűvös világgazdaság képe alakult ki.
A német autóiparban megerősödött a beruházások külföldre történő kihelyezésének szándéka.
Az Ifo szerint októberben kis mértékben javult az üzleti légkör.
Az ősz beköszöntével a Németországban működő kutatói műhelyek és egyéb, gazdasági előrejelzések készítésével foglalkozó intézmények sorra jelentetik meg Európa vezető gazdasága ez évi és a jövő esztendőre vonatkozó prognózisaikat.
A kölni IW gazdaságkutató intézet az Európai Bizottság adatai alapján „Hová folyik a pénz az EU-költségvetésből?: nettó befizetők és nettó kedvezményezettek az EU-ban” címmel tanulmányt hozott nyilvánosságra az Európai Unió 2022. évi költségvetéséről.