AA

A Nyugat-Balkán digitális integrációja

2020. december 10.

Az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata a Szélessáv Alapítvánnyal együttműködésben "A Nyugat-Balkán digitális integrációja" címmel szervezett online üzleti fórumot 2020. december 10-én. Galambos Attila köszöntőjét követően Bóna Ákos, a Szélessáv Alapítvány igazgatósági tagja röviden bemutatta a 2006-ban alakult szervezetet, beszélt a Nyugat-balkáni Tagozattal történő együttműködés jelentőségéről, illetve megemlítette az alapítvány ITU-val kötött egyezményét. Gecse Attila, az Európai Külügyi Szolgálat szakértője „A Nyugat-Balkán az Európai Unió szemével” címmel tartott előadást, melyben bemutatta az EU szervezetét, valamint az EU és a Nyugat-Balkán politikai kapcsolatait. Zörényi Balázs, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője a DESI (digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató) indikátorrendszer európai és nyugat-balkáni leképezéséről, adaptációjáról beszélt, kiemelve, hogy főként Szerbia vonatkozásában állnak rendelkezésre adatok, mely jelenleg a 4 legrosszabbul teljesítő EU-s ország átlagának szintjén áll. A program keretében együttműködési megállapodást írt alá az MKIK Nyugat-balkáni Tagozata részéről Galambos Attila elnök, a Szélessáv Alapítvány képviseletében pedig Bóna Ákos igazgatóság tag. Az eseményen elhangzott előadásokat mellékeljük.

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title