AA

Országos innovációs konzultációsorozat indul

2019. január 31.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal összesen 25 helyszínen szervez Országos Innovációs Fórumot 2019. február 5. és március 6. között, melyre a kutatás-fejlesztésben és innovációban érintett minden helyi és térségi szereplőt várnak. A rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke a szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a fórumokon kikérik az innovációban érdekeltek véleményét arról, hogyan lehetne a pályázatokat eredményesebbé tenni, milyen konkrét javaslataik vannak a pályázóknak a kiírások tartalmáról, majd az a fórumsorozat lezárta után összegzik a tapasztalatokat és annak fényében jelentetnek meg újabb pályázati kiírásokat.

Szigeti Ádám, az ITM innovációért felelős helyettes államtitkára rámutatott arra, hogy az új innovációs stratégia egyebek közt a kis- és középvállalkozások erősítésére koncentrál az ország egész területén, a teljes innovációs folyamat követésére a kutatástól a késztermékig.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kutatások eredményeinek a piacon is meg kell jelenniük. Az új innovációs intézményrendszer pedig esélyt ad arra, hogy a reálgazdaság erőteljesebben megjelenjen ebben a folyamatban. A kamara támogatja, hogy a vállalati szemléletben, a közbeszédben erőteljesebben jelen legyen az innováció, amit a piaci verseny előbb-utóbb elengedhetetlenné tesz a vállalatoknál – tette hozzá az MKIK elnöke.

Sebők Katalin, az NKFIH kutatás-fejlesztési elnökhelyettese emlékeztetett arra, hogy Magyarország az összetett innovációs index alapján az Európai Unióban jelenleg a 21. helyen áll, főleg a kkv-k innovációs aktivitásának hiánya miatt. Hozzátette: a fórumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az összes megyét érintő rendezvénysorozat célja Magyarország újjászerveződő innovációs környezetének megalapozása és a megújuló KFI rendszerrel, pályázatokkal kapcsolatban felmerülő javaslatok, igények országos felmérése.

 

Az Országos Innovációs Fórum részletes programja, valamint a regisztráció ide kattintva érhető el

 

Forrás: MKIK, MTI

Fotók: NKFI Hivatal

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title