AA

Szakma Sztár fesztivál 2022 – eredmények

2022. április 29.

Szakma Sztár fesztivál 2022 – eredmények

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal, 2022. április 25-27. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont C, F, G és D pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén első alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, immáron az agrár szakmák versenyeivel együtt valósult meg közel 15.000 látogató részvétele mellett.

Az esemény fontosságát és egyre gyarapodó méretét mi sem mutatja jobban, mint hogy minden eddiginél több szakma volt jelen a fesztiválon. 86 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakképesítések népszerűsítése, bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

A látogatók a EuroSkills nemzeti válogatóit és WorldSkills nemzetközi verseny szakmai bemutatóit is megtekinthették.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, valamint az Ipar 4.0 verseny díjazottjai mellett elismerésben részesültek a határon túlról érkezett versenyzők is, akik hét éve a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus programjainak keretében, idén a 2022 cselekvő nemzet éve programhoz kapcsolódóan vettek részt versenyünkön.

Döntő eredmények 2021/2022. év

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title