AA

Üzleti lehetőség a magyar cégeknek Egyiptomban

2019. szeptember 30.

Az érdeklődő hazai vállalkozások jelenlétében az ország gazdasági lehetőségeiről tartott előadást Jörg Bauer, a tanács magyar elnöke, a Tungsram-csoport elnök-vezérigazgatója és Kovács András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) főosztályvezetője.

A résztvevőket Miklóssy Ferenc, az MKIK Közel-Kelet és Észak-Afrika Tagozatának elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy a magyar kormány ösztönzésére alakul újjá a tanács, ami ismét életet lehel a magyar-egyiptomi üzleti kapcsolatokba. Mint elmondta, a magyaroknak - főként a vasút fejlesztések révén – jó nevük van Egyiptomban.

„A magyar kormány a térségben stabilizáló tényezőként tekint Egyiptomra”, mondta Kovács András, a KKM főosztályvezetője, aki hozzátette, hogy a kormányközi kapcsolatok nagyon élénkek a két ország között, Szijjártó Péter külügyminiszter többször is találkozott egyiptomi kollégájával az elmúlt években. Ezek a kormányzati kapcsolatok hátteret és lehetőséget kínálnak magyar vállalkozóknak, hogy egyiptomi üzleti lehetőségeket fedezzenek fel.

A Tungsram vegyes vállalatot alakít ki most AOI nevű egyiptomi partnerével, hiszen az országnak szüksége van új technológiai megoldásokra, ez pedig óriási lehetőség, mutatott rá előadásában Jörg Bauer. Egy példa: Egyiptom népessége tízszerese Magyarországénak, viszont fele akkora a gazdálkodásra használható terület. A megoldás erre nyilvánvalóan az öntözés, a beltéri növénytermesztés meghonosítása, ami komoly technológiai előrelépéssel életminőség-javulást eredményez. „A Tungsram zászlóshajóként magával viheti magyar vállalkozásokat is, hiszen sokféle termék, megoldás iránt van kereslet az észak-afrikai országban”, tette hozzá.

A résztvevő vállalkozások a vízügy, napenergia, informatika és agrárium területén nyíló lehetőségek iránt érdeklődtek az ülésen.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title