AA

A Richterben tartottak ülést az MKIK kollégiumai

2023. március 23.

A Richterben tartottak ülést az MKIK kollégiumai

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Kutatásfejlesztési és Innovációs Kollégiuma, valamint Ipari Kollégiuma 2023. március 21-én tartotta meg idei első – üzembejárással egybekötött - összevont ülését a Richter Gedeon Nyrt. székhelyén. Az ülést Dunai Péter az MKIK főtitkára nyitotta meg, beszédében méltatta a gyógyszeripar gazdasági súlyát és megköszönte Orbán Gábor vezérigazgatónak, hogy betekintést nyújt a tagság számára a vállalat innovációs tevékenységébe. Herbály István, a kollégium elnöke nyitó beszédében a kollégium eddigi munkáját foglalta össze, majd felkérte Orbán Gábor vezérigazgatót előadása megtartására. Ezt követően dr. Szabó István a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese, valamint dr. Csepeti Ádám stratégiai ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkár tartott érdekes és informatív előadásokat. Orbán Gábor kezdésként ismertette a Richter Gedeon innovációs tevékenységét, ezt követően Szabó István a hazai K+F+I támogatási programokról, a mikro-, kis és középvállalkozás innovációs tevékenységéről tartott előadást, végezetül Csepeti Ádám a gazdaságfejlesztési és K+F+I prioritások összhangját mutatta be. Az előadások után a kollégiumok tagjai üzemlátogatáson vettek részt, ahol a Richter Gedeon működését, kutatás-fejlesztési tevékenységét, rendkívül fejlett és jövőbemutató technológiáját és munkafolyamatait ismerhették meg.

 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 4-7. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Lengyelországba, Poznanba.
X public.szechenyi.title