AA

Magyar-Német Online Üzleti Fórum

2020. november 19.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata 2020. november 18-án online üzleti fórumot szervezett a vállalati finanszírozásról és támogatásról a járványidőszakban, valamint az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régió üzleti lehetőségeiről.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket és röviden bemutatta a Magyar-Német Tagozat tevékenységét, mely jövőbeli programjait a vírus általi korlátozások alatt online formában bonyolítja. A tagozati elnök felhívta résztvevők figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetre való tekintettel a rendezvényeink tematikájában a válságból való kilábalást segítő programok is szerepelni fognak. Ezt követően Dr. Hittner Hanna düsseldorfi főkonzul asszony üdvözölte a jelenlévőket és rövid betekintést nyújtott a kétoldalú kereskedelmi és üzleti kapcsolatainkba Észak-Rajna-Vesztfália és Hessen tartományokkal. Ezután Szőcs Gábor az EXIM Vezérigazgatói Kabinetjének igazgatója mutatta be az EXIM kárenyhítő programcsomagjának aktualitásait, majd Bertalan Sándor, a Takarékbank Zrt. KKV hálózat és Vállalati Értékesítés-fejlesztés és Támogatás vezetője adott tájékoztatást a banki finanszírozásról a válság idején, valamint a támogatott konstrukciókról. Ezt követően Andorka Miklós a MAPI-csoport stratégiai igazgatója ismertette a résztvevőket a 2027-es EU-s pályázati időszakról és a 2021 első negyedévétől induló vállalkozásfejlesztési és innovációs (VINOP) pályázati lehetőségekről. Utána Csachó Melinda a Düsseldorfi Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája számolt be az észak-rajna-vesztfáliai és hesseni régiók gazdasági aktualitásáról és jövőbeli kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, tájékoztatott a Németországba való beutazás feltételeiről, ismertette a régiós befektetési kapcsolatainkat, továbbá kiemelte, hogy a térségben főként az egészség- és gyógyszeripar, valamint digitalizáció szektorokban kínálkozik üzleti lehetőség a magyar cégek számára. Végül céges jógyakorlatként Kiss László, a KISS Cégcsoport vezetője osztotta meg cége vállalati víruskezelési tapasztalatait. Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title