AA

Magyar-Német Online Üzleti Fórum szeptember 23-án

2020. szeptember 25.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata Magyar-Német Online Üzleti Fórumot szervezett „Exporthatékonyság a járvány ideje alatt; a német gazdaság aktuális helyzete” címmel szeptember 23-án.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Olaf Reif, a Budapesti Német Nagykövetség I. osztályú titkára adott tájékoztatást a résztvevőknek a magyar-német bilaterális gazdasági kapcsolatok aktualitásairól és a német kormány gazdaságpolitikájáról. Beszédében kiemelte, hogy a vírushelyzet idején mutatott szoros magyar-német együttműködés még tovább erősítette az országaink közötti köteléket. Beszámolt továbbá az EU német elnökség eddigi tapasztalatairól, és megvalósítandó célkitűzésiről, mint a belső piac védelme, a mobilitás, az adminisztratív gátak lebontása és az EU digitális szuverenitása.

Ezt követően Varga Renáta, Magyarország Berlini Nagykövetségének külgazdasági szakdiplomatája ismertette a németországi piacra lépés sajátosságait a magyar vállalatok számára.

Ezután Dr. Izsák András stuttgarti főkonzul üdvözölte a jelenlévőket és adott tájékoztatást a kétoldalú kapcsolatainkról a délnyugat németországi tartományokkal. Majd Komma Krisztián a Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája számolt be a badenwürttembergi, rajnavidék-pfalzi és saarvidéki régiók gazdasági aktualitásáról, kilátásairól a jelenlegi vírushelyzet tükrében, valamint a magyar cégek számára kínálkozó üzleti lehetőségekről a térségben.

Végül céges jógyakorlatként Cseh Attila, a HRT Spedition Kft. kereskedelmi igazgatója osztotta meg cég Németországba irányuló, illetve nemzetközi szállítmányozási tapasztalatait a koronaválság idején. Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title