AA

A Magyar-Német Tagozat bemutatkozása

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2014. március 27-én alakult meg.

 

A tagozat célja, hogy a hazai vállalkozások német piacon való sikeres megjelenését, valamint a magyar cégek német üzleti partnerkeresését támogassa, ezáltal tovább erősítse a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat. A tagozat kiemelt stratégiai partnere Magyarország Berlini Nagykövetsége, a németországi magyar képviseletek és a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A tagozat az alábbi szolgáltatásokat nyújtja a vállalkozásoknak:

  • rendezvények, információs napok szervezése
  • vásár-, kiállítás látogatással egybekötött üzleti delegációk szervezése Németországba
  • hírlevél havonta a tagok számára,
  • gazdasági, üzleti, vásárokkal kapcsolatos információk közvetítése,
  • éves tagozati tagságot igazoló oklevél kiállítása német nyelven, mellyel tagvállalataink egyben az   aktív kamarai regisztrációjukat is igazolni tudják.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai.

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek. 100%-os kedvezményre jogosultak kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai, azaz a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kivétel az ICC Magyar Tagozat). Amennyiben egy cég több bilaterális tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozat felé kell megfizetni a működési hozzájárulást (kivétel az ICC Magyar Tagozat).

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

Elnök

Bódi László
Halbo mce Tervező és Fővállalkozó Zrt.
+36 46/501 601

Titkár

Béres László
MKIK Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5177
+36 1/474 5149

Beszámoló az MNT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title