AA

Modern Vállalkozások Program 2.0 (DIMOP_Plusz-1.2.7-23-2023-00001)

Modern Vállalkozások Program 2.0

 

A projekt alapadatai

  • a projekt azonosítója: DIMOP_Plusz-1.2.7-23-2023-00001

 

  • a projekt megnevezése: Modern Vállalkozások Program 2.0

 

  • a kedvezményezett neve: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  (konzorciumi tag: Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.)

 

  • a fejlesztés tárgya: A fejlesztés célja a KKV-k digitális felkészültségének javítása révén a fejlődésük, gazdaságban betöltött szerepük, illetve piaci pozíciójuk erősítése.

 

  • a szerződött támogatás összege: 2.000.000.000 Ft (a támogatás mértéke: 100%)

 

  • a projekt tartalmának részletes bemutatása:

 

A projekt alapvető feladata, a digitális fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozások felkutatása és elérése. Jelenlegi digitalizációs szintjük felmérése, és számukra egy testreszabott, alapszintű digitális fejlesztési koncepció kidolgozása. Ezután az arra alkalmas vállalkozások támogatását átveszi a kapcsolódó DIMOP 1.2.1-es projekt és digitális fejlesztési stratégiával és magasabb szintű tanácsadással támogatja őket, annak érdekében, hogy jelentősen és mérhető módon javuljon a hatékonyságuk.

 

A projekt célcsoportja a KKV szektoron belül elsősorban azok az alapszintű digitális fejlettséggel sem rendelkező és az EU átlagától jelentős mértékben elmaradó fejlettségű területeken működő cégek, melyeket hatékonyságuk és versenyképességük növelésében segíthet a digitalizáció. A digitális eszközök és folyamatok pozitív és direkt hatást gyakorolhatnak a működésükre. A projekt országos hatókörű, de az agrárszektort nem támogathatja.

 

A digitális szolgáltatásokat és eszközöket alkalmazó vállalkozások jelentős versenyelőnyre tesznek szert a lemaradókkal szemben, ezért a KKV-k többsége számára elkerülhetetlen a digitalizáció, aki nem fejlődik az komoly hátrányba kerül. A projekt (MVP 2.0) ehhez nyújt díjmentesen, kézzelfogható és testreszabott segítséget.

 

A projekt megvalósítása során az alábbi eredmények jönnek létre:

    • KKV-k elérése, digitalizációs szintjük meghatározása (›10000 KKV)
    • Személyre szabott, díjmentes digitális fejlesztési koncepció (›5000 KKV)
    • Minősített szállítók és pénzügyi támogatási lehetőségek, kormányzati programok kiajánlása (›5000 KKV)
    • Országos rendezvények (90)
    • Személyes ügyfélpontok minden régióban (min. 6)
    • Közérthető, könnyen fogyasztható videótartalmak (7+1)

 

  • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.12.31.

 

További információ: https://vallalkozzdigitalisan.mkik.hu

Kapcsolat:

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Modern Vállalkozások Program 2.0

1054 Budapest, Szabadság tér 7.

vallalkozzdigitalisan@mkik.hu

 

Tájékoztatásul jelezzük, hogy a Modern Vállalkozások Programja 2023. június 30-ával lezárult. A program 2024. ősztől folytatódik Modern Vállalkozások Program 2.0 néven.

Az átmeneti időszakban a regisztráció, a szállítóminősítési és termékakkreditációs funkciók, a terméktörzs elérhetősége, továbbá a pályázatokhoz kapcsolódó, a beszerzést, piaci ár igazolást támogató árkalkulációs modulok továbbra is zavartalanul üzemelnek, az ügyfél- és szállítói fiókok elérhetőek maradnak. Ugyanakkor az egyes EU-s pályázatokban megtalálható, a „Vállalkozói tudás bővítése” megnevezésű eredményességmérési szempont teljesítéséhez kapcsolódó MVP szolgáltatások, így a Digitális Fejlesztési Koncepció és a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés kiadása, a tanácsadás, valamint a rendezvények 2023. július 1-től szünetelnek.

A részletekről weboldalunkon és közösségi csatornáinkon tájékozódhat.

 

X public.szechenyi.title