AA

A Magyar-Orosz Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata 2003 júliusában alakult meg. A szervezetnek több mint 148, az orosz relációban érdekelt magyar cég a tagja. 2019. március 6-tól a tagozat elnöki tisztségét Szekeres István, a MIB Trade Kft. vezérigazgatója tölti be.

 

A tagozat létrehozásának célja, hogy szervezett keretek között mozdítsa elő a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok bővítését, különösen a magyar export és kétirányú befektetések területén. A kamara számára fontos szempontként jelent meg, hogy a hazai kis- és középvállalkozások a korábbiaknál erőteljesebben vegyenek részt az orosz kereskedelmi forgalomban, erősítsék gazdasági pozíciójukat és növeljék kivitelüket.

 

Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket.

 

Az Oroszországból érkező legfrissebb üzleti ajánlatokat, gazdasági információkat a havonta megjelenő hírlevélben juttatjuk el tagjaink számára.

 

Az MKIK Magyar-Orosz Tagozata célirányos és összehangolt együttműködésre törekszik a hazai kormányzati szervekkel is, azok háttérintézményeivel és mindazon civil szervezetekkel, melyek a magyar-orosz relációban üzleti, kereskedelmi vagy gazdaságszervező tevékenységet folytatnak.

 

2016. december 1-én került megrendezésre az MKIK Magyar-Orosz Tagozat ICT  Szekciójának alakuló ülése. A Szekció létrehozásának elsődleges célja volt a hazai infokommunikációs (ICT) piac résztvevőinek támogatása az Oroszországi Föderáció vonatkozásában: a magyar vállalatok orosz piaci pozíciójának erősítése, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatok segítése és az üzleti lehetőségek felkutatása.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

Elnök

Szekeres István
MIB Trade Kft.

Tiszteletbeli elnök

Tóth Imre
Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
+36 1/488-2102

Titkár

Tóth Róbert
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5131

Beszámoló a MOT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title