AA

Az Afrika Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata (korábbi nevén: Szubszaharai Tagozata) 2015. november 2-án alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével.

A tagozat célja, hogy szervezett keretek között mozdítsa elő a Magyarország és a szubszaharai térség országai közötti gazdasági együttműködéseket.

Tagvállalataink számára a tagozat különböző területen igyekszik segítséget nyújtani. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai kéthavonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek a térséget érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek, melyből a kereskedelmi és iparkamarák tagjai (kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai), valamint azok a cégek, melyek az MKIK által alapított valamely bilaterális tagozatba működési hozzájárulást fizetnek, 100% kedvezményt kapnak.

 

Jelentkezni a tagozatba a belépési nyilatkozat kitöltésével lehet.

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

Elnök

Dr. Kovács Károly
Pureco Kft.

Titkár

Tóth Róbert
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5131

 

Beszámoló az MKIK AT 2017. évi tevékenységéről

Beszámoló az MKIK AT 2018. évi tevékenységéről

Beszámoló az MKIK AT 2019. évi tevékenységéről

Beszámoló az MKIK AT 2020. évi tevékenységéről

Beszámoló az MKIK AT 2021. évi tevékenységéről