AA

A Nyugat-balkáni Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar cégek kezdeményezésére 2012. július 3-án hozta létre a Nyugat-balkáni Tagozatot. Az elnöki tisztséget Galambos Attila, a Communautrade Europe Kft. ügyvezető igazgatója tölti be.

 

A szervezet célja a térség iránt - Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró, Koszovó és Szerbia - érdeklődő hazai cégek piacra jutásának elősegítése. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai havonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek a térséget érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről. Támogatjuk továbbá tagjainkat a partnerországok vásárain és kiállításain való részvételben.

 

A tagozat munkája során együttműködik a partner országok területi és országos kamarai szervezeteivel, valamint az ott működő egyéb kereskedelmi szervezetekkel, külképviseletekkel.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, szakmai szövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek. 100%-os kedvezményre jogosultak kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai, azaz a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kivétel az ICC Magyar Tagozat). Amennyiben egy cég több bilaterális tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozat felé kell megfizetni a működési hozzájárulást (kivétel az ICC Magyar Tagozat).

 

Jelentkezni a tagozatba a belépési nyilatkozat kitöltésével lehet.

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

 

Elnök

Galambos Attila
Communautrade-Europe Kft.
+36 1/785 5620

Titkár

Tompa Máté
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5142
+36 1/474 5149

Beszámoló az NYBT 2017. évi tevékenységéről

Beszámoló az NYBT 2018. évi tevékenységéről

Beszámoló az NYBT 2019. évi tevékenységéről

Beszámoló az NYBT 2020. évi tevékenységéről

Beszámoló az NYBT 2021. évi tevékenységéről

Beszámoló az NYBT 2022. évi tevékenységéről