AA

A Nyugat-balkáni Tagozat bemutatkozása

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar cégek kezdeményezésére 2012. július 3-án hozta létre a Nyugat-balkáni Tagozatot. Az elnöki tisztséget Galambos Attila, a Communautrade Europe Kft. ügyvezető igazgatója tölti be.

 

A szervezet célja a térség iránt - Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Montenegró, Koszovó és Szerbia - érdeklődő hazai cégek piacra jutásának elősegítése. Kiemelt feladatnak tekintjük az üzleti lehetőségek bővítését, melynek érdekében üzletember-találkozókat, tájékoztató fórumokat, üzleti delegációkat szervezünk, és igyekszünk információkkal segíteni a hozzánk forduló cégeket. A tagozat tagvállalatai havonta elektronikus hírlevelünkből értesülhetnek a térséget érintő aktuális gazdasági, politikai, társadalmi hírekről. Támogatjuk továbbá tagjainkat a partnerországok vásárain és kiállításain való részvételben.

 

A tagozat munkája során együttműködik a partner országok területi és országos kamarai szervezeteivel, valamint az ott működő egyéb kereskedelmi szervezetekkel, külképviseletekkel.

 

A tagozat tagja lehet bármely, Magyarországon bejegyzett, kamarai regisztrációval rendelkező jogi személy, szakmai szövetség, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, vagy a Magyar Ügyvédi Kamara tagjai.

 

A tagok a tagozat által nyújtott szolgáltatásokért évente 20.000 Ft + ÁFA működési hozzájárulást fizetnek. 100%-os kedvezményre jogosultak kizárólag az MKIK kamarai hálózatának tagjai, azaz a területi kereskedelmi és iparkamarák önkéntes tagjai (kivétel az ICC Magyar Tagozat). Amennyiben egy cég több bilaterális tagozatnak is tagja kíván lenni, csak egy tagozat felé kell megfizetni a működési hozzájárulást (kivétel az ICC Magyar Tagozat).

 

A tagozat ügyrendje a linkre kattintva érhető el.

 

Elnök

Galambos Attila
Communautrade-Europe Kft.
+36 1/785 5620

Titkár

Tompa Máté
MKIK, Nemzetközi Igazgatóság
+36 1/474 5142
+36 1/474 5149

Beszámoló az NYBT 2023. évi tevékenységéről

X public.szechenyi.title