AA

Üzleti lehetőségek Németországban, aktualitások az árufuvarozásban - Online Üzleti Fórum

2021. október 15.

Az MKIK Magyar-Német Tagozata az MKIK Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának közreműködésével 2021. október 14-én online üzleti fórumot szervezett Németország üzleti lehetőségeiről és az aktualitásokról az árufuvarozásban.

A webináriumon Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Dr. Kricsfalussy Ákos ügyvéd, németországi irodája -a Rechtsanwaltskanzlei dr. Akos Kricsfalussy képviseletében mutatta be a CMR felelősséggel kapcsolatos német joggyakorlatot és osztotta meg tapasztalatait az árufuvarozással kapcsolatos jogi esetekről. Előadásában kiemelte a megfelelő árufuvarozói biztosítás kötésének fontosságát, mert ennek hiányában rendkívül bonyolult a kártérítési perek kivédése. Továbbá arra is felhívta a vállalkozások figyelmét, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülés végett ajánlott a fuvarozó sofőröket is ellátni általános CMR ismeretekkel.    

Ezt követően Varga Renáta külgazdasági szakdiplomata Magyarország Berlini Nagykövetségéről ismertette Németország gazdasági körképét, a magyar-német kétoldalú gazdasági kapcsolatok alakulását és beszélt a piacra lépés sajátosságairól Németországban.

Majd Péli Roland, külgazdasági attasé, Magyarország Müncheni Főkonzulátusáról mutatta be a bajorországi régió gazdasági aktualitásait, kilátásait a járványhelyzetből való kilábalás után, valamint az üzleti lehetőségeket magyar vállalkozók számára.

Végezetül Dr. Szeri István az MKIK Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának elnöke, a Magyar-Német Tagozat elnökségi tagja adott tájékoztatást a Közlekedési és Logisztikai Kollégium tevékenységéről, majd ismertette a magyar közúti közlekedés helyzetét nemzetközi viszonylatban és beszélt az ágazatot érintő aktuális kérdésekről.

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a platform chatfalán keresztül.

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title