AA

Hírek

2023 számos tekintetben a visszaesés éveként vonul be a német gazdaság-történetbe.
2024-ben megvan a remény arra, hogy a GDP múlt évi 0,3 százalékos visszaesése után előjelet vált a német gazdaság teljesítményét jelző növekedési mutató; ugyanakkor hiba lenne elhallgatni azokat az előrejelzéseket, amelyek recessziót valószínűsítenek.
Az új esztendő beköszönte nem hozott érdemi változást, netalán javulást a német gazdaság ez évi fejlődési várakozásait illetően. Sőt!
A német gazdasági közvélemény által minden év elején hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért rendezvény a Szövetségi Statisztikai Hivatal vezető tisztségviselői által a német gazdaság előző évi fejlődéséről szóló előzetes adatok nyilvánosságra hozatala.
A felmérésben résztvevő vállalatok a 2008. évi első felmérés óta még soha nem voltak ennyire elégedetlenek tevékenységük általános feltételeivel.
A karácsonyi ünnepek után nyilvánosságra hozott ágazati várakozások összességében a gazdasági teljesítmény 2024. évi csökkenését vetítik előre.
A bruttó hazai termék mennyisége az előző három havihoz képest 2022 IV. negyedévében 0,4, 2023 I. negyedévében további 0,2 százalékkal csökkent, 2023 áprilisa és júniusa között stagnált, majd a III. negyedévben 0,1 százalékkal ismét mérséklődött.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. december 5-én Magyar-német online üzleti workshopot szervezett tudományos és innovációs fókusszal.
X public.szechenyi.title