AA

Hírek

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának és a Swisscham Hungary - Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamarának közös szervezésében megvalósuló magyar-svájci üzleti webináriumra.
Az olyan negatív tényezők, mint a gyenge külkereskedelmi kereslet, a tömegközlekedési sztrájkok, a munkaerő magas betegállománya, a geopolitikai feszültségek és az ellátási láncok késedelmei a várt gazdasági fellendülés további késéséhez vezethetnek.
2023 számos tekintetben a visszaesés éveként vonul be a német gazdaság-történetbe.
2024-ben megvan a remény arra, hogy a GDP múlt évi 0,3 százalékos visszaesése után előjelet vált a német gazdaság teljesítményét jelző növekedési mutató; ugyanakkor hiba lenne elhallgatni azokat az előrejelzéseket, amelyek recessziót valószínűsítenek.
Az új esztendő beköszönte nem hozott érdemi változást, netalán javulást a német gazdaság ez évi fejlődési várakozásait illetően. Sőt!
A német gazdasági közvélemény által minden év elején hagyományosan nagy érdeklődéssel kísért rendezvény a Szövetségi Statisztikai Hivatal vezető tisztségviselői által a német gazdaság előző évi fejlődéséről szóló előzetes adatok nyilvánosságra hozatala.
A felmérésben résztvevő vállalatok a 2008. évi első felmérés óta még soha nem voltak ennyire elégedetlenek tevékenységük általános feltételeivel.
X public.szechenyi.title