AA

Újabb importvámok bevezetése Törökországban

2020. június 29.

A hivatalos közlönyben megjelent, 2682-es számú elnöki határozat alapján 2020. június 28-ától a török hatóságok több mint 400 termékre vonatkozóan róttak ki – többnyire 20%-os – importvámot. A rendelkezés 2020. szeptember 30-ig számol ezzel a vámtarifával, az azt követő időszakban felére, azaz 10%-ra csökkentik a szóban forgó vám mértékét.

Az érintett szektorok a következők: textil termékek, öntőgépek és generátorok, szerszámgépek, nyomógépek, hókotrók, hólapátok, szivattyúk, mezőgazdasági gépek, hajódaruk, utánfutók, üvegtermékek, vezetékek, biztonsági övek, súlymérők, sütők, vas- és acéltermékek, szagelszívók, parókák, értékes díszek, ékszerek.

A napkollektorok építéséhez szükséges fényvisszaverő panelek egyes elemeire, valamint a bankkártyák gyártásához használatos műanyag lemezekre szabott vámtarifa alacsonyabb, 10%-os mértékben került meghatározásra.

A döntés hátterében a török gazdaság importfüggésének csökkentése és a hazai szektorok erősítése áll.

Forrás: Magyarország Nagykövetsége, Törökország

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title