AA

Konzultáció Afrikáról - Fókuszban Angola és Kenya

2018. szeptember 13.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2018. augusztus 31-én Kenyára és Angolára fókuszáló afrikai konzultációt szervezett az MKIK székhelyén.

A rendezvényt Kiss Gábor, az MKIK Afrika Tagozatának alelnöke nyitotta meg. A fórumon a Külgazdasági és Külügyminisztérium Afrika osztályának főosztályvezetője Horváth Márk köszöntőjében kiemelte, hogy 2018 őszétől a Külgazdasági és Külügyminisztériumban új fejlesztési stratégia (NEFE) lép életbe, valamint részletesen kitért az afrikai politikai vezetők ez évre tervezett magyarországi látogatásaira. Horváth Márk köszöntőjét Máthé László  kenyai nagykövet prezentációja követte, aki részletesen bemutatta a kenyai üzleti lehetőségeket, illetve kihívásokat. Hangsúlyozta, hogy Kenya 1963 óta piacgazdaság, ahol a többi afrikai országhoz képest nagyobb jogbiztonsággal lehet számolni. Angola helyzetéről Maris Zsolt angolai nagykövet tartott előadást, aki kitért az évtizedekre visszanyúló angolai-magyar kapcsolatokra, valamint az ország gazdaságának sajátos jellegére. A prezentációkat követően networking kávészünet következett, mely során mintegy 60 cégképviselő egyénileg is feltehette kérdéseiket a jelenlévő nagyköveteknek.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title