AA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2021. február 22.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Budapest, 2021. február 22. – A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kiemelten támogatja a koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítését, célzott eszközökkel történő kezelését. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hatalmas segítség a vállalkozásoknak, hiszen lehetőséget biztosít a legkisebb, a válság hatásainak leginkább kiszolgáltatott ágazatoknak a túlélésre - jelentette be dr. Parragh László, az MKIK elnöke.

A Kormány döntése szerint a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára. Egyetértünk azzal a kormányzati törekvéssel, hogy a hitelprogram első szakaszában a leginkább rászoruló, vagyis a járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett, mint pl. a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások juthassanak gyors és kedvező finanszírozási megoldáshoz – emelte ki az MKIK elnöke.

Az első körben 100 milliárd forint keretösszeggel, nulla százalék kamat mellett igényelhető hitel 25 tevékenységi kört érint, úgy gondoljuk azonban, hogy a vállalkozások sokkal szélesebb rétegének van szüksége erre a konstrukcióra, vagyis azoknak is, akik ugyan nem álltak le teljesen, de a napi működésükben komoly fennakadásokat, és ezzel jelentős árbevétel-kiesést okozott a járvány. Szükségesnek tartjuk, hogy egy második körben újabb 100 milliárd forint legyen elérhető az érintett ágazatok számára, amelyhez a közvetítői kör bővítését is javasoljuk – jelezte az elnök.

További információ:
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Exterde Rita
rita.exterde@headline.hu 70/935-7767

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is javítja az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodása
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title