AA
2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY

2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY

2023. szeptember 06.

2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY
 

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete az AMUREX GM Hungária Kft.-vel együttműködve felhívja a gluténmentes kenyeret és péksüteményeket gyártó cégek figyelmét a 2023. évi versenyre:

A versenyre jelentkezni 3 kategóriában lehet kategóriánként max. 2, mindösszesen 4 termékkel lehet:

  1. Gluténmentes kenyerek
    1. Friss kenyér (minőségmegőrzési ideje max. 6 nap)
    2. Tartós kenyér (minőségmegőrzési ideje legalább 6 nap)
  2. Gluténmentes péksütemények
    1. töltetlen péksütemények
    2. töltött péksütemények

 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 25. 24:00 óra

A jelentkezési lapot a nevezes@liszterzekeny.hu címre kell megküldeni.

Nevezés: kitöltött Nevezési Adatlap, a kért mellékletekkel és nyilatkozatokkal, amely a nevezési díj számla ellenében történő megfizetésével válik érvényessé. Nevezni főkategóriánként max. 3 termékkel lehet

Az adatlapon meg kell adni a benevezett gluténmentes kenyér és péksütemény nevét, tömegét és összetevőinek felsorolását (ezt kiválthatja pl. a termék címkéje vagy csomagolása is).

Nevezési díj: Kategóriánként nettó 10.000 Ft

Egyéb feltételek: A vállalkozásnak minimum 3 lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie.

A gluténmentes termékeknek meg kell felelniük a 1169/2011/EU és a 828/2014/EU rendeletek követelményeinek, és olyan gluténmentes üzemben készülhetnek, amelyekben HACCP- vagy más (pl. BRCGS, IFS, AOECS Standard) minőségirányítási rendszerek működtetésével biztosítják a glutén kereszt-kontakt megelőzését.

A versenybe benevezett termékek gluténtartalmáról 1 hónapnál nem régebbi, független, akkreditált laboratórium által, R5 Mendez eljárással végzett mérés eredményét mellékelni kell.

A zsűrizés időpontja: 2023. szeptember 28. (csütörtök) 14:00 óra.

A termékek leadásának időpontja: 2023. szeptember 28. 9:00 – 13:00 óra között.

A termékek leadásának és a zsűrizés helyszíne: KmASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Tanműhelye (EuroSkills Bakery Tehetséggondozó Bázis) 1148 Budapest, Almádi u. 3-5.

A zsűrizésre friss, illetve minőségmegőrzési időn belüli termékeket kell biztosítani: a kenyérből 4 db-ot, péksüteményekből 8 db-ot. A tartós termékek anonimizáltan kerülnek az érzékszervi bírálatot végző zsűri elé, az előkészítést végző személyek nem vesznek részt abban a folyamatban.

Eredményhirdetés: 2023. október 18 (szerda).

Eredményhirdetés helyszíne: a későbbiekben kerül kihirdetésre.

    Díjak: A 3 kategória 1 -3. helyezettjét díjazzuk, továbbá különdíjak odaítélésére a jogot fenntartjuk.

A kategóriák nyertesei jogosultak lesznek a „2023 Gluténmentes Kenyere” és a „2023 Gluténmentes Péksüteménye” cím használatára.

A Verseny fővédnöke: dr. Nagy István, Agrárminiszter

A verseny támogatói: Magyarok Kenyere Alapítvány, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, KmASZ Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Ireks Stamag KFt., Hunorganic Kft.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Portfolio Budapest Economic Forum 2024 konferenciáján arról beszélt, hogy a világ erőteljes átalakuláson megy keresztül, amelyhez Magyarországnak is alkalmazkodnia kell.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és az Energiaügyi Minisztérium (EM) 2024. október 18-án stratégiai együttműködési megállapodást kötött, melynek célja a magyar gazdaság fenntartható fejlődésének és versenyképességének előmozdítása.
X public.szechenyi.title