AA
2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY

2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY

2023. szeptember 06.

2023. évi GLUTÉNMENTES KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY VERSENY
 

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete az AMUREX GM Hungária Kft.-vel együttműködve felhívja a gluténmentes kenyeret és péksüteményeket gyártó cégek figyelmét a 2023. évi versenyre:

A versenyre jelentkezni 3 kategóriában lehet kategóriánként max. 2, mindösszesen 4 termékkel lehet:

  1. Gluténmentes kenyerek
    1. Friss kenyér (minőségmegőrzési ideje max. 6 nap)
    2. Tartós kenyér (minőségmegőrzési ideje legalább 6 nap)
  2. Gluténmentes péksütemények
    1. töltetlen péksütemények
    2. töltött péksütemények

 

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 25. 24:00 óra

A jelentkezési lapot a nevezes@liszterzekeny.hu címre kell megküldeni.

Nevezés: kitöltött Nevezési Adatlap, a kért mellékletekkel és nyilatkozatokkal, amely a nevezési díj számla ellenében történő megfizetésével válik érvényessé. Nevezni főkategóriánként max. 3 termékkel lehet

Az adatlapon meg kell adni a benevezett gluténmentes kenyér és péksütemény nevét, tömegét és összetevőinek felsorolását (ezt kiválthatja pl. a termék címkéje vagy csomagolása is).

Nevezési díj: Kategóriánként nettó 10.000 Ft

Egyéb feltételek: A vállalkozásnak minimum 3 lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie.

A gluténmentes termékeknek meg kell felelniük a 1169/2011/EU és a 828/2014/EU rendeletek követelményeinek, és olyan gluténmentes üzemben készülhetnek, amelyekben HACCP- vagy más (pl. BRCGS, IFS, AOECS Standard) minőségirányítási rendszerek működtetésével biztosítják a glutén kereszt-kontakt megelőzését.

A versenybe benevezett termékek gluténtartalmáról 1 hónapnál nem régebbi, független, akkreditált laboratórium által, R5 Mendez eljárással végzett mérés eredményét mellékelni kell.

A zsűrizés időpontja: 2023. szeptember 28. (csütörtök) 14:00 óra.

A termékek leadásának időpontja: 2023. szeptember 28. 9:00 – 13:00 óra között.

A termékek leadásának és a zsűrizés helyszíne: KmASZC Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola Tanműhelye (EuroSkills Bakery Tehetséggondozó Bázis) 1148 Budapest, Almádi u. 3-5.

A zsűrizésre friss, illetve minőségmegőrzési időn belüli termékeket kell biztosítani: a kenyérből 4 db-ot, péksüteményekből 8 db-ot. A tartós termékek anonimizáltan kerülnek az érzékszervi bírálatot végző zsűri elé, az előkészítést végző személyek nem vesznek részt abban a folyamatban.

Eredményhirdetés: 2023. október 18 (szerda).

Eredményhirdetés helyszíne: a későbbiekben kerül kihirdetésre.

    Díjak: A 3 kategória 1 -3. helyezettjét díjazzuk, továbbá különdíjak odaítélésére a jogot fenntartjuk.

A kategóriák nyertesei jogosultak lesznek a „2023 Gluténmentes Kenyere” és a „2023 Gluténmentes Péksüteménye” cím használatára.

A Verseny fővédnöke: dr. Nagy István, Agrárminiszter

A verseny támogatói: Magyarok Kenyere Alapítvány, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, KmASZ Pesti Barnabás Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola, Ireks Stamag KFt., Hunorganic Kft.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
2024. július 18-án a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Központi Statisztikai Hivatal jelentős együttműködési megállapodást kötött, amely célja a Magyarországon működő vállalkozások versenyképességének javítása és a vállalkozások széleskörű ...
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. szeptember 16-18. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Csehországba, Prágába.
X public.szechenyi.title