AA

Magyar-német online üzleti workshop 2023. december 5-én

2023. december 07.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2023. december 5-én Magyar-német online üzleti workshopot szervezett.

Bódi László, a Magyar-Német Tagozat elnökének köszöntője után Juhász Imre volt külgazdasági szakdiplomata, korábbi nagykövetségi tanácsos, az MNT felkért elnökségi tagja ismertette a részvevőket a német gazdaság aktuális körképéről és jövőbeli kilátásairól.

Majd Kindert Judit, TéT szakdiplomata, Magyarország Stuttgarti Főkonzulátusáról adott tájékoztatást az együttműködési lehetőségekről a németországi technológiai klaszterekkel, valamint a pályázati partnerségek kialakításáról. Előadásában beszélt a kimagasló technológiai, műszaki és tudományos kooperációkról a magyar-német relációban és hasznos tanácsokkal látta el a cégeket a nemzetközi kapcsolatépítésről.

Az eseményen Monostori László, a SZTAKI Mérnöki és Üzleti Intelligencia Kutatólaboratóriumának igazgatója bemutatta együttműködésüket a Fraunhofer Társasággal és beszámolt a közös kutatócégük eddigi tapasztalatairól, vállalati projektekről.

Végezetül Schmidt Enikő, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi és Idegenforgalmi Projektiroda vezetője, az Enterprise Europe Network vezető tanácsadója hívta fel a figyelmet és adott tájékoztatást a 2024.04.17-18. között Pécsett megrendezésre kerülő német relációjú „Buyers Mission & Open4Business 2024” nagyszabású nemzetközi üzletember találkozóról. 

Az előadások után a résztvevőknek lehetőségük nyílt kérdések feltevésére a fórum előadóihoz.

 

Az előadók által eddig rendelkezésre bocsátott prezentációkat az alábbi mellékletekre kattintva letölthetik.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Termelése elmúlt évi 1,5 százalékos visszaesése után az idén újabb 1,5 százalékkal tovább csökken a német ipar teljesítménye.
A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet drezdai fiókintézete elemzést készített az „új tagországok” munkavállalói Németországban történt megjelenéséről és a tevékenységükkel kapcsolatos tapasztalatokról.
X public.szechenyi.title