AA

Országos Vállalkozói Mentorprogram

Országos Vállalkozói Mentorprogram

A GINOP-1.1.2-VEKOP-17 kódszámú „KKV szektor hatékonyságának növelése pénzügyi ismeretek fejlesztése, vállalkozói mentorálás biztosítása révén” c. kiemelt projekt felhívással Magyarország Kormányának célja a KKV szektor versenyképességének, hatékonyságának növelése a KKV-k személyes és szakmai mentorálásának biztosításával, a KKV-k pénzügyi és vállalkozói szemléletformálásával, a KKV szektor hatékonysági mutatóit mérő, célokat, beavatkozási területeket figyelő jelzőrendszer kialakításával, illetve a vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó hazai szervezetek munkájának összehangolása, célirányosítása által.

A projekt során országosan és ingyenesen elérhetővé válik minimum 500 db mikro-, kis- és középvállalkozás számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat, amely személyes mentorálást biztosít a női vállalkozók, a fiatal vállalkozók és a generációváltással szembenéző cégek számára; illetve szakmai mentorálást nyújt a külpiacra lépés előtt álló, vagy külpiaci részesedését növelni kívánó, illetve a közvetlenül beszállítóvá válás előtt álló, vagy beszállítói részesedését növelni kívánó vállalkozások részére. Emellett országosan és ingyenesen elérhetővé válnak a mikro-, kis- és középvállalkozás számára, a hatékonyságuk növelését szolgáló pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak és minimum 1500 db vállalkozás számára konkrét pénzügyi tanácsadás is.

 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001
Projekt megnevezése: Országos Vállalkozói Mentorprogram
Támogatási összeg: 3,3 Mrd
Finanszírozási alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
Megvalósulás időtartama: 2018. április 1. – 2020. október 31.
Fő kedvezményezett neve: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)
Konzorciumi partnerek: Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (IFKA), Kisvállalkozásfejlesztési Alapítvány (SEED Alapítvány)
Együttműködő partnerek: Területi kereskedelmi és iparkamarák

 

A projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy online információs rendszeren túl területi kapcsolati pontok, koordinátorok közreműködésével valósítja meg. Ezek az ország 19 megyeszékhelyén és Budapesten kerülnek kialakításra a projektet támogató és működtető rendszer részeként a területi kereskedelmi és iparkamarák bevonásával.

 

A projekt első elemei a tervek szerint 2019 februártól elérhetők a KKV-k számára!

 

Elérhetőségek:

MKIK GINOP112 Projektiroda:

Honlap: vallalkozztudatosan.mkik.hu

 

X public.szechenyi.title