AA

A Kereskedelmi Választottbíróság és Jus Mundi bejelenti Partneri Megállapodását választottbírósági anyagok világszerte történő megosztásáról

2022. szeptember 08.

A Kereskedelmi Választottbíróság és Jus Mundi bejelenti Partneri Megállapodását választottbírósági anyagok világszerte történő megosztásáról

Párizs, 2022. augusztus 31.
 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság (Kereskedelmi Választottbíróság) és a Jus Mundi (nemzetközi jogi és választottbírósági keresőportál) örömmel jelentik be, hogy partnerséget kötöttek annak érdekében, hogy a Kereskedelmi Választottbíróság választottbírósági anyagait világszerte elérhetővé tegyék.

A Kereskedelmi Választottbíróság és a Jus Mundi tárgyalásokat követően alakította ki partneri kapcsolatát annak érdekében, hogy a magyarországi választottbíráskodás globális ismertségét a felek növekvő transzparenciával, ugyanakkor a bizalmasság követelményének tiszteletben tartásával
elősegítsék a Kereskedelmi Választottbíróság választottbírósági ítéleteiből készült anonimizált kivonatok közzététele révén.

A partnerség a Jus Mundi fejlett, mesterséges intelligencia-alapú kutatási eszközeinek a segítségével javítja a Kereskedelmi Választottbíróság anyagaihoz való hozzáférést, növelve a Kereskedelmi Választottbíróság anyagainak felhasználásával világszerte folytatott jogi kutatások pontosságát és hatékonyságát.

A partnerségről beszélve, dr. Burai-Kovács János, a Kereskedelmi Választottbíróság elnöke kijelentette: „Jus Mundi egy, a nemzetközi környezetben jól ismert entitás, amely új technológiák alkalmazásával elősegíti az igazságszolgáltatáshoz való nyilvános hozzáférést. A Kereskedelmi Választottbíróság elkötelezett amellett, hogy a választottbírósági eljárások versenyképességének növelése érdekében hozzáférést biztosítson a nem bizalmas választottbírósági anyagokhoz.”

Jean-Rémi de Maistre, a Jus Mundi vezérigazgatója, a partnerségről szólva az alábbiakat mondta: „Budapest a nemzetközi választottbíráskodás egyik vezető európai központja, ezért is szolgál nagy örömünkre, hogy partneri kapcsolatba lépünk a Kereskedelmi Választottbírósággal és elősegíthetjük az itt végzett fontos munka megismerését szerte a világon. A választottbírósági ítéletek anonimizált kivonatainak megosztásával aktívan hozzájárulunk a magyar választottbíráskodás jobb megértéséhez az egész világon, egyidejűleg tiszteletben tartva az eljárások bizalmas jellegét.”

Az együttműködés révén a Kereskedelmi Választottbíróság kiválasztott ítéletei bekerülnek a Jus Mundi átfogó nemzetközi jogi és választottbírósági adatbázisába, biztosítva, hogy a gyakorló ügyvédek és a kutatók világszerte jobban hozzáférjenek ezekhez az értékes jogi forrásokhoz.
 

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Magyarország 2010 óta Európa egyik legjobb szakképzési rendszerét hozta létre magas szintű vállalati részvétellel, folyamatosan korszerűsödő tudásanyaggal - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a XVII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján...
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én, 10:00 órakor a kamarában.
X public.szechenyi.title