AA

Folytatódik a Modern Vállalkozások Programja

2019. március 14.

A 2015-ben indult Modern Vállalkozások Programja a 2014-2020-as programozási időszak egyik első GINOP projektje volt, továbbá a legelső kiemelt program is. Abban is speciális, hogy várhatóan az EU költségvetési időszak legvégéig működik majd.

 

Az első, 2 milliárd forintos keretösszeg felhasználása után 2017-ben egy, 2,2 milliárd forintos összeggel megtámogatott hosszabbításról és feladatbővítésről született döntés, ami idén július 31-én járna le. A Program, az eddig elért eredményei alapján, további bizalmat kapott és augusztus elsején indul a harmadik szakasz, 1,4 milliárd forinttal, 2021. május 31-i kifutással. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezzel a mandátummal újabb, közel két éven keresztül segítheti a kis- és középvállalkozások digitális fejlődésének előmozdítását a kevésbé fejlett régiókban.

 

Amennyiben még nem találkozott velünk, az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a Modern Vállalkozások Programja hogyan tud a hazai kis- és középvállalkozások segítségére lenni.

 

Mi a Modern Vállalkozások Programja?

Egy olyan, vállalkozásokat segítő kezdeményezés, amely segíti a digitális felzárkózását azon hazai mikro- és kis- és középvállalkozásoknak, amelyek a Közép-magyarországi régión kívül székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel, illetve azo(ko)n legalább 1 fő foglalkoztatottal rendelkeznek.

 

Mit kínál a Program a kkv-k számára?

A Programba való regisztrációt követően egy díjmentes audit során tanácsadóink Önnel együtt, előre meghatározott lépések alapján áttekintik a vállalkozás digitális felkészültségét. Az audit kiértékelése során dől el, hogy cége megkaphatja-e a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést, ami jóval több, mint egy tanúsítvány. Ennek birtokában +5%-al (akár 3 millió Ft-al) több támogatást is szerezhet cége a GINOP-3.2.2 kódjelű, kapcsolt pályázati konstrukcióban, ahol digitális eszközökre, szoftverekre és szolgáltatásokra pályázhat. Ehhez a Modern Vállalkozások Programjában több mint 600 minősített szállító mintegy 2000 terméke közül választhat.

 

A Program egyik legfontosabb előnye, hogy DFV minősítéstől függetlenül minden auditált vállalkozás kézhez kap egy testre szabott fejlesztési koncepciót.

Miben más ez a többi javaslattal szemben? Mi nem egy egységcsomagot teszünk le, egy minden vállalkozásra ráhúzható informatikai stratégiát. Az általunk készített koncepcióban rávilágítunk cége digitalizációs hiányosságaira, gyengeségeire. Nemcsak általánosságokat fogalmazunk meg, hanem konkrét javaslatokat is teszünk arra, milyen jellegű megoldást lenne érdemes bevezetnie, és az általunk már minősített, megbízható szállítók termékei közül ajánlunk is néhányat.

A Program munkatársai szállítófüggetlenül, tehát az auditált vállalkozások számára legoptimálisabb megoldást kínálva , személyre szabott fejlesztési javaslatot tesznek.

 

Továbbá a Modern Vállalkozások Programja abban is tud segíteni, hogy a koncepcióban utal a szervezetfejlesztési igényekre. Ehhez kapcsolódó további lehetőség az idén februárban indult GINOP-1.1.2 kódjelű program, amely kimondottan a vállalkozók pénzügyi, üzleti mentorálását célozza. A GINOP-6.1.7 program pedig a munkavállalói képzésekben, illetve kiemelten a digitális kompetenciák fejlesztésében segítheti cégét.

 

Ha többet szeretne megtudni a Programról, az alábbi elérhetőségeken keresztül tudja felvenni velünk a kapcsolatot:

https://vallalkozzdigitalisan.hu/

https://www.facebook.com/vallalkozzdigitalisan/

https://vallalkozzdigitalisan.hu/ikt_tanacsadok.html

 

Eseményeinkről itt tájékozódhat:

https://vallalkozzdigitalisan.hu/esemenyek/index.html

 

A Modern Vállalkozások Programja szolgáltatásait bemutató összefoglaló itt tölthető le:

Modern Vállalkozások Programja

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
X public.szechenyi.title