AA

Ilyen még nem volt Magyarországon - több ezer embert vesznek fel

2018. március 29.

Mintegy 8500 szakemberre lesz szükség Paks 2 építéséhez a kivitelezés csúcsidőszakában, ezért kiemelt feladat a gyors kapcsolatfelvétel és együttműködés kialakítása a cégekkel - mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter.

A projekthez tulajdonképpen a teljes építőipari vertikumra szükség van - mondta Süli János, a Kaposvári Vállalkozók Klubjának üzleti estjét megelőző sajtótájékoztatón az MTI híre szerint.

 

Ilyen mértékű építkezés még nem volt Magyarországon - mondta a miniszter, arra utalva, hogy a főépületek, azaz a reaktorépületek építéséhez 6 millió köbméter föld kitermelésével egy 17 méter mély gödröt ásnak, a két új blokkba pedig egyenként egymillió köbméter betont "dolgoznak be".

 

Február végén megtörtént a munkaterület átadása a mintegy 80 felvonulási létesítmény építéséhez, jelenleg a tervek ellenőrzése, leadása folyik, amelyeket az Országos Atomenergia Hivatal bírál el nemzetközi szakértők bevonásával.

 

Legkorábban 2019 végén, 2020 elején lesz meg az engedély a reaktorépületek kivitelezésének megkezdéséhez - közölte a miniszter.

 

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Felfújható atomhulladékos hordóval tiltakozott a Greenpeace környezetvédelmi szervezet Paks 2 építése ellen.
A következő évek nagy kérdése, hogy mi lesz azzal a 2000 MW kapacitással, amit naperőművekre adtak be Magyarországon. Amennyiben az egész megvalósul, úgy az az egész magyar energiapolitikát átalakíthatja – többek közt erről volt szó a Napi.hu és a Noguchi
X public.szechenyi.title