AA

Mi lesz a paksi atomhulladékkal? Tiltakozik a Greenpeace

2018. március 29.

Felfújható atomhulladékos hordóval tiltakozott a Greenpeace környezetvédelmi szervezet Paks 2 építése ellen.

Hatalmas, felfújható "nukleáris hulladékos hordót" úsztatott végig vasárnap a Duna budapesti szakaszán a Greenpeace Magyarország többtucatnyi kenus aktivistával, hogy így hívja fel a figyelmet a nukleáris hulladékok súlyos problémájának megoldatlanságára - írta közleményében a környezetvédő szervezet, amit az mno.hu közölt.

 

A Greenpeace azt várja a magyar kormánytól majd 25 ezer emberrel egyetemben, akik már aláírták a Stop, Paks 2 petíciót, hogy állítsa le a beruházást, és ne kezdje el felelőtlenül építeni a projektet úgy, hogy közben senki sem tudja, az erőmű kiégett fűtőelemeit hol és hogyan helyeznék el hosszú távon.

 

Arra figyelmeztettek, hogy negyedmillió évre kellene megoldást találni a kiégett fűtőelemek kezelésére, azok ugyanis legalább ennyi ideig bocsátanak ki magukból az emberre és a környezetre veszélyes radioaktív sugárzást.

 

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Mintegy 8500 szakemberre lesz szükség Paks 2 építéséhez a kivitelezés csúcsidőszakában, ezért kiemelt feladat a gyors kapcsolatfelvétel és együttműködés kialakítása a cégekkel - mondta Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felel
A következő évek nagy kérdése, hogy mi lesz azzal a 2000 MW kapacitással, amit naperőművekre adtak be Magyarországon. Amennyiben az egész megvalósul, úgy az az egész magyar energiapolitikát átalakíthatja – többek közt erről volt szó a Napi.hu és a Noguchi
X public.szechenyi.title