AA

Kézműves Remek pályázat 2020-as eredménye

2020. október 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. A magyar kézműves hagyományok és adottságaik jobb hasznosítása érdekében született kezdeményezés keretében, a kiemelkedő kézműves termékek alkotói a ”Magyar Kézműves Remek” elismerő címben részesülhetnek.

Az év elején még nem sejtettük, hogy a kézműves alkotóknak és a rendezvénynek milyen kihívásokkal kell majd megküzdenie az év során. Ezért a hagyományoknak megfelelően februárban meghirdetésre került a pályázat.

Változások már év elején is történtek, a Kézműipari Kollégium döntése alapján a Gasztronómiai termékek kikerültek a nevezési kategóriák közül. Viszont továbbra is vártuk azon kézműves alkotókat, akik a magyar kézműves hagyományokat tartják életben munkájuk által. Valamint idén először a díjazottak elismerő oklevél mellé egy tárgyiasult díjat is kapnak, amely díjat egy faműves és egy keramikus kézműves szakember keze munkáját dicséri.

A pályázat lebonyolítását a fokozódó vírushelyzet átírta, mivel nagyobb létszámú rendezvényt nem tarthatunk, ezért a központi ünnepélyes díjátadó idén elmaradt, és a kiállítás megrendezésére sem került sor, a látogatók várható elmaradása miatt.

Mindezen viszontagságok ellenére idén is szép számú, 103 pályázat érkezett be, amelyből 38 pályázatot értékelt a szakmai zsűri Remek címmel és ezekből ötöt ki is emeltek és a Remekek Remeke elismeréssel méltattak.

Annak érdekében, hogy a díjazott és kiállításra érdemes pályaművek bemutatásra kerüljenek a pályázók és a kézműves művészet iránt érdeklődők számára készítettünk egy narrációval kiegészített fotómontázst. Ezáltal, ha nem is teljes értékűén, de a helyzethez képest méltó módon tekinthetők meg az alkotások és hallható a zsűri elismerése.

Az idei év a díjak átadása tekintetében is rendhagyó lesz, ugyanis a központi ünnepség elmaradása miatt arra kértük a területi kamarák vezetőit, hogy méltó módon ünnepeljék meg a megyéjük kézműves pályázóit és támogassák őket abban, hogy pályázataikat és őket magukat minél több hírcsatornán megismerhessék. Díjaikat idén a területi kamara által megrendezett díjátadón veheti majd át.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden nevezőnek, és gratulálni minden díjazottnak, akik 2020-ban az MKIK Magyar Kézműves Remek pályázatán részt vettek.

Kapcsolódó tartalmak

Tudjon meg többet.
Üzleti eredmények a szubszaharai országokban workshopot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Afrika Tagozata 2024. május 9-én.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
X public.szechenyi.title